Rodný dům Harryho Pottera: Nikdo ho nechce… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rodný dům Harryho Pottera: Nikdo ho nechce…

Harry Potter
Harry Potter (Profimedia.cz)

I když se v něm natáčel celosvětový trhák Harry Potter, nikdo o něj nemá zájem. Řeč je o domě ze 14. století, který proslavil čarodějnický učeň.

Najdete ho v anglické vesničce Lavenham a patří k jedněm z nejfotografovanějších domů na britských ostrovech. Celoročně k němu míří davy fanoušků, přesto ho ale jeho majitelé už přes dva a půl roku nedokážou prodat. Nepomohlo ani snížení ceny. Původně za něj požadovali v přepočtu 29,8 milionu korun, teď už chtějí »jen« 28,5 milionu, ale nový majitel se ne a ne objevit.

Podle expertů na nemovitosti je na vině jeho stále ještě přemrštěná cena a současní vlastníci se prý jen snaží vytřískat víc peněz ze spojení s kultovní ságou britské spisovatelky J. K. Rowlingové (54). Dům nazvaný De Vere House má přitom úchvatnou historickou fasádu z cihel a trámů. Rozdělen je na dvě části – v té první najdete dvě ložnice, dvě koupelny a kuchyň. V té další jsou ložnice dokonce čtyři, dále pak jídelna, kuchyň a obývák.

Víte, že...
...v domě byl prý kdysi hostem anglický král Jindřich VII.? I proto je zapsán na Seznamu budov zvláštního nebo historického významu 1. stupně.

Na video s Harrym Pottrem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
koliaska
6. 3. 2023 • 21:30

To se docela divím, že se ještě nenašel nějaký majetný fanoušek, který by zrovna tento dům koupil. Je pravda, že ta cena je sice vysoká, ale na druhou stranu když si člověk vezme to spojení s filmovou sérií, tak to vlastně není až tak moc. Já mám Harryho Pottera ráda, obzvlášť pak tento díl http­s://fil­mozrou­ti.cz­/fil­m/437-harry-potter-a-kamen-mudrcu/ ale tolik peněz bohužel momentálně na kapse nemám.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.