Odhalené zákulisí StarDance: Eben si zdřímne, Kubařová se ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Odhalené zákulisí StarDance: Eben si zdřímne, Kubařová se ...

Vizážista Bauer líčil nejen Terezu Kostkovou, ale i všechny soutěžící.
Vizážista Bauer líčil nejen Terezu Kostkovou, ale i všechny soutěžící. (David Kundrát, archiv ČT, Facebook)

Večer to známe z televize, na parket zasvítí reflektory, všichni jsou v nádherných róbách, hraje orchestr a tanečníci jsou elegantní a tanečnice sexy, porota přísná a Eben vtipný, Kostková se hihňá, tohle je StarDance. Co se ale děje předtím? Než to všechno vypukne?

Nakoukli jsme do zákulisí a bylo se na co dívat. Úsměvy, vtípky, účesy à la Racochejl, než se to urovná. Kafíčko, župany, štěbetání, které ředí nervózní klima, to je generálka a sobotní odpoledne. „Tak třeba já si chystám repliky a komentáře, alespoň rámcově to komprimuji,“ prozradil Marek Eben, moderátor a ikona soutěže od samého začátku před třinácti lety. V sobotu nad ránem prý dopisuje nezřídka scénář, posílá ho všem důležitým, jako je režisér, dramaturg a kolegyně Terezka Kostková.

Výstup na Everest

Zásadní vtipy při generálce prý neříká nahlas, aby si to večer zúčastnění užili naplno a autenticky. „StarDance, to je Himálaj showbyznysu. Nahoře fouká, špatně se dýchá a zpátky nemůžete. Lezete, co to jde,“ směje se vždy pohotový Eben. Jeho kolegyně Tereza ve žlutém županu, který nosí už roky, mezitím relaxuje v péči maskérů a kadeřníků. „Župan, to je ještě známka uvolněné nálady, rozmýšlení, co ještě budu říkat. Jak jsem v šatech, jde do tuhého,“ odtuší.

Kdo zná sval kulečníkový?

V šatnách se rozléhá smích a cvrkot, voní káva a sladkosti, čerstvě napečené sem dorazí z cateringu nebo od fanoušků. Řeší se účesy, detaily šatů, je třeba ubrat, spíchnout, přišpendlit. „Minule jsem si natáhl sval, tak to rozcházím,“ hlásí Miroslav Hanuš, oblíbenec soutěžících i fanoušků, který ale minulý týden vypadl. „Jsem v klidu, je to sval kulečníkový, který nikdo nezná. Leda ten, kdo při tanci vyskakuje na kulečníkový stůl jako já.“ Přesně to měl ve svém repertoáru, temperamentní prvek, který ohromil.

Vylepšuje tanec obočím

Veronika Kubařová se uculuje, má prý rituál se svým tanečním partnerem, který ale nesmí prozradit. Možná naznačit... „No, trochu se u toho svlíkáme a jsme v šatně sami. Zní to ale hůř, než vypadá.“ Župan má červený a ráda se směje. Jinak je občas nervózní, ale ubírá kolo od kola procenta nervozity, až jednou prý bude na nule, možná za pár let. „Ovšem minule se mi chtělo zvracet,“ upozorní, že to není vždycky pohoda. O Matouši Rumlovi koluje fáma, že si při tanci pomáhá obočím a myslí si, že mimikou tváře uhrane porotu. „Člověk se zasměje, jak se ksichtí, ale jinak mu to je k ničemu,“ dobírá si ho jeho partnerka Natálie Otáhalová.

Kanape je zásadní!

Marek Dědík, někdejší taneční inventář soutěže, práskl, že Marek Eben nosí na přípitek víno, aby se dařilo. A rád si po obědě zdřímne. „Ale to je pravda, máme tam kanape. Ještě od dob, kdy Terezka Kostková kojila. Tak já si na něj vždycky lehnu, klimbám a poslouchám šum odvedle, kde se holky malují a vyprávějí, a je to pro mě taková příprava...“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.