Otazníky kolem Ebena: Kam se poděla manželka Markéta? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Otazníky kolem Ebena: Kam se poděla manželka Markéta?

Markéta se odstěhovala a Marka nechala v Praze
Markéta se odstěhovala a Marka nechala v Praze (Archiv Blesku)

O tom, jakou životní ránu za sebou Markéta Fišerová (59) a Marek Eben (61) mají, nejspíš vědí všichni. Manželka slavného moderátora byla po všech směrech velmi talentovaná, jenže pak přišel nečekaný zlom. Ten nakonec vrazil mezi manžele svým způsobem i klín.

Markéta Fišerová podle webu kafe.cz prý byla živel a její divoká povaha Marka Ebena zpočátku údajně trochu děsila. Jenže ona měla jasno, herec a muzikant byl pro ni vysněným mužem, s nímž chtěla prožít život. Netrvalo dlouho a čekali spolu holčičku. Jenže osud tomu chtěl jinak.

Těhotenství v případě herečky provázely velké komplikace. Kvůli prodělané chřipce měla oslabené srdce, později se přidala tuberkulóza, jak uvádí citovaný web. Dcera se tak narodila předčasně, v sedmém měsíci, a pár dní nato zemřela. Pro oba to byla beze sporu největší životní bolest. Jenže pak následovala další.

Markéta začala mít nesnesitelné bolesti hlavy. Když ji manžel odvezl do nemocnice, lékaři konstatovali, že prodělala mozkovou mrtvici. Druhý den ráno upadla do bezvědomí. „Dávali jí velmi malé šance na přežití," vzpomíná na zlomovou událost Eben.

Marek ale stál celou dobu po boku své ženy a pomáhal jí vrátit se zpět do života. První roky pak byly vůbec nejtěžší. „Kdybych neměl finance, musel jsem dát svou ženu do ústavu. Naštěstí ale moderování umožnilo, abych se o ni postaral finančně i fyzicky, měl jsem dostatek času," přiznal moderátor dle kafe.cz.

Jeho práce je ale nakonec přece jen odloučila. Poslední roky totiž manželé nebydlí pohromadě. Zatímco si Markéta přála zůstat v domě u Karlových Varů, který je bezbariérový, Marek kvůli pracovním povinnostem tráví čas i v pražském bytě. Ten je ale pro jeho manželku svým způsobem vězením, protože do 4. patra se sama nedostane. Občasné odloučení je pak nutnost.

 



Přečtěte si
lekno
25. 11. 2019 • 17:33

Tak je : Markétka - sympatická a veľmi pekná. Že nebývajú stále spolu, má aspoň jednu výhodu - nehrozí im ponorková nemoc. Už by konečne mohli v 21. stor. vypustiť na verejnosť niečo účinné na odstránenie imobility. Je ale logické, že molochom, ktorí bohatnú na výrobe a predaji týchto vozíkov, by to nehralo do karát. Počula som len o novej metóde elektrickej stimulácii miechy. Je to vo vývoji zatiaľ - prostorotemporálna technika..

vigela
15. 10. 2019 • 21:09

Markéta byla krásná holka. Myslím, že si nikdo neumí představit, čím si ti dva prošli.

slecnadashwoodova
15. 10. 2019 • 17:14

a nieco, co sme este nevedeli?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.