Skandál Ebena ve StarDance: Choulostivé nařčení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Skandál Ebena ve StarDance: Choulostivé nařčení

Marek Eben
Marek Eben (Aha! - Martin Přibyl)

Zatímco jedni dokola opakují jako mantru, že Marek Eben (61) je nejlepším českým moderátorem, který oplývá vysoce inteligentním humorem, jiní začínají na muzikanta a neodmyslitelnou tvář StarDance pohlížet mnohem kritičtěji. Z jakého důvodu?

Na úroveň moderování bez skrupulí neváhali upozornit třeba spisovatelka Markéta Lukášová a filmový kritik Kamil Fila, jak zmiňuje web eXtra.cz. Z jejich úst zaznělo něco, co drtivé většině nadšených fanoušků StarDance bez pochyby jistě vyráží dech: „Možná je načase říct krutou pravdu – nejoceňovanější moderátor Marek Eben začíná pomalu patřit do starého železa,“ vyjádřil se nedávno dle zmiňovaného webu filmový kritik Kamil Fila. Podle něho z Ebenových otázek a komentářů na ženy vystřeluje prvoplánový sexismus.

„Skutečná potíž je, že Ebenův zdánlivě inteligentní humor, který nás má povznášet nad absurditu světa, je nyní hlavně humor pro lidi, kteří se nechtějí orientovat v moderní době. Podobnou strategii u nás volí i další moderátoři – Karel Šíp a Jan Kraus, kteří si neustále hrají na hloupé, ale fakticky se svým naznačováním vlastní naivity a velkým odstupem od hostů chtějí vysmát nejen ‚zmatenému mládí‘, ale i jakékoli životní originalitě a alternativě. Oni vědí, oni jsou majitelé zdravého rozumu a zvou si k sobě nějaké exoty, kterým přece nejde rozumět,“ píše Fila.

A bohužel pro moderátora tomu přizvukuje i spisovatelka Markéta Lukášová. Netají se tím, že Fila trefil do černého. „Na tom StarDance, o kterým Kamil píše, jsem byla osobně a celou dobu mi za ty jeho řeči bylo spíš trapně. To nebejvalo,“ píše spisovatelka Lukášková a dodává, že Eben je možná opravdu přeceňovaný. „Před pár lety ve Varech, kdy vedl živej rozhovor s Richardem Gerem a natáčelo se z toho Na Plovárně, vůbec nedokázal reagovat na to, co mu Gere říká a tupě mu přednášel předem připravený otázky. Tehdy mě prvně napadlo, že je možná dost přeceňovanej,“ vyjádřila se dle eXtra.cz spisovatelka.

Tereza Kostková promluvla o tom, jaký mají ve skutečnosti vztah s Markem Ebenem: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
23. 11. 2019 • 17:07

Čo sa nevyjadrí konkrétne dotyčný filmový kriti - akej životnej originalite a alternatíve sa chcú vysmiať podľa neho moderátori Marek E., Karel Š. a Jan K. ? Keď majú uvedení moderátori dobrú sledovanosť, ľudia si radi pozrú ich program - znamená to, že sú obľúbení a do starého železa nepatria oni, ale niekto iný.. Títo kritici sú potrební asi ako súčasní "hovorci". Voľakedy neexistovali, každý hovoril a zodpovedal sa sám za svoju prácu. Dnes - hovorci sú všade, lebo zrejme ľudia, za ktorých hovoria - nie sú schopní komunikovať s verejnosťou.

aveneta
22. 11. 2019 • 10:16

Jo...jeho humor je distingovaný, nikoliv " hulvátský" pravda starší pán, který mnohé mladé neosloví....celá tato akce tím myšleno Star Dance neoslovuje jiného typu... hnědočechy, sociály ty mají zcela jiné zájmy. Kulturní člověk se rád podívání na tanec s krásnou hudbou, byť třeba sám netančí.

ptacek5
22. 11. 2019 • 09:38

Kdo je Fila? Myslím, že zrovna on Fila by neměl nikoho kritizovat. A pokud náš národ nesnese už ani takový lehce "sexistický humor", tak jsme na tom hodně špatně. Za chvilku už fakt budou muset chlapi podávat písemné žádosti ženským, zda jim můžou říct, že jim to sluší.

sabartnok
22. 11. 2019 • 06:27

90% diváků se těší víc na Ebena než na amatérský tanec. Je nejlepší, jeho humor je elegantní a nepřekračuje žádné meze. Kritika používající sexismus je trapná.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.