Zpěváci ruší účast na koncertech: PODVEDLI JE! Parazitují na odkazu Gotta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zpěváci ruší účast na koncertech: PODVEDLI JE! Parazitují na odkazu Gotta!

Karel Gott (†80)
Karel Gott (†80) (Foto Aha! – M. Rušinová, M. Protivanský, D. Kundrát, D. Malík)

Prvním pořadatelům, kteří chystali vzpomínkové koncerty na Karla Gotta (†80), už se po ostrém vyjádření vdovy Ivany (43) hroutí plány. V prosinci se třeba neuskuteční plánovaná akce Zlatý víkend v Bratislavě s podtitulem Pocta Karlovi Gottovi, která lákala třeba na Ivaninu velkou kamarádku Ilonu Csákovou (49).

Zpěvačku kontaktoval někdejší manažer operní pěvkyně Evy Urbanové (58) Jiří Kováč, který pro koncert zajišťoval umělce jménem Spolku Avicenum.  „Poprvé mě oslovili těsně před Karlovou smrtí, že to bude vánoční koncert. Pak ale akci přejmenovali na Poctu Karlovi, o čemž jsem nevěděla,“ říká Csáková. „Myslím, že z pietních, právních i morálních důvodů by se to konat nemělo. Ani nemám ani žádnou smlouvu, takže nad tím nepřemýšlím. V každém případě by si ale měli získat souhlas pozůstalých,“ dává zpěvačka od koncertu ruce pryč.

Ilona je ostatně velkou přítelkyní Gottovy rodiny a jeho manželky Ivany, která se v uplynulých dnech proti podobným akcím vyhranila. „Ani ne dva měsíce po smutném odchodu Karla Gotta jsme zjistili, že se začínají promýšlet, připravovat či dokonce realizovat první vzpomínkové koncertní pocty věnované jeho památce... Nicméně v tuto chvíli, stále krátce po jeho odchodu, je brzy cokoliv podnikat. Bylo by to bezohledné jak vůči zesnulému Karlu Gottovi, tak jeho nejbližším. Vydělávat na jménu Karla Gotta v době hlubokého smutku je z našeho pohledu nepřípustné,“ zlobí se v tiskovém prohlášení Ivaninými ústy mluvčí rodiny Aneta Stolzová. 

Akce je zrušena

Vzpomínkový koncert na Karla Gotta v Bratislavě se v prosinci nakonec neuskuteční. „Pro tento termín je akce zrušena, budeme vydávat tiskovou zprávu. Zatím počítáme s tím, že se uskuteční v náhradním termínu,“ potvrdila Aha! společnost Ticketportal, která na akci prodávala lístky. 

Vrátí se Gottová s dcerami na Bertramku? A kdo pláče pro nemocnou Slováčkovou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.