Slavíkova sestřenice Hanka: KDO ZDĚDÍ GOTTŮV RODINNÝ HROB? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Slavíkova sestřenice Hanka: KDO ZDĚDÍ GOTTŮV RODINNÝ HROB?

Karel Gott
Karel Gott (Foto Karel Gott Agency, Supraphon, archiv)

Déle než měsíc a půl po smrti Karla Gotta (†80) stále není dořešeno dědické řízení! Jeho součástí je také malá rodinná hrobka Gottových na hřbitově v Újezdě u Sv. Kříže na Plzeňsku, kam chtěl být původně zpěvák pochován. Až do svého skonu byl také jejím majitelem.

hrobce na lesním hřbitůvku vedle obce je pohřbena řada zpěvákových předků, hlavně ale Gottovi rodiče. Na náhrobní desce je pak od roku 2017 uložena v prosklené schránce urna s ostatky Slavíkova dlouholetého dvorního řidiče Oldy Havránka (†78).



Platil Karel
„O hrob se starám já, včetně úklidu a také placení poplatků. Teď vyčkávám na informace, koho bude hrobka po Karlově odchodu,“ svěřila nám bez bližších podrobností zpěvákova sestřenice Hana Zímová, která v Újezdě od dětství žije. Spolu s ní tam v prostorném domku bydlel také její druh Olda Havránek. Ten ale před dvěma roky podlehl rakovině.„Karlovi jsem pravidelně vozil vyúčtování za hrob a on se se mnou vyrovnával,“ přiblížil nám Olda před svým skonem, jak vše bylo nastaveno.



Co bude dál?
Zímová je připravena se o místo posledního odpočinku svých i bratrancových předků starat dál, ale potřebuje k tomu informace z dědického řízení. To podle informací deníku Aha! stále probíhá.

Odpočinek na Malvazinkách
Karel Gott dříve uvažoval o tom, že by chtěl být pochován u rodičů. Nakonec spočine na hřbitově na pražských Malvazinkách. Jeho hrob tam stále budují.

 

Poslední cesta Karla Gotta (†80): Podívejte se na vynášení rakve za jeho zpěvu.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.