Matouš Ruml, hvězda StarDance: LEST NA EBENA PŘI NATÁČENÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Matouš Ruml, hvězda StarDance: LEST NA EBENA PŘI NATÁČENÍ!

Ruml přelstil Ebena.
Ruml přelstil Ebena. (Foto ara)

Nesměl ani muknout! Matouš Ruml (34) musel při natáčení letošní štědrovečení pohádky ČT Princezna a půl království držet jazyk za zuby. Nemohl prozradit Marku Ebenovi (61), že se spolu po dotočné budou vídat ve StarDance. „Bylo to tajemství,“ řekl Aha! herec a jeden z favoritů jubilejní desáté řady taneční soutěže.

Přitom by se to tak hodilo. Příběh je totiž tentokrát naruby. Pohádka, kterou odvysílá ČT1 na Štědrý večer od 19 hodin, začíná tím, že si Honza rovnou vyslouží, jak ostatně název napovídá, princeznu a půlku království. Jenže ouha. Králova dcera v podání Evy Josefíkové (29) neohrabaného a nevzdělaného chasníka nechce, líbí se jí král Egon, kterého hraje Jakub Prachař (36). Je tedy třeba Honzu naučit dobrým způsobům. A tak přichází ke slovu rádce a učitel dvorní etikety, rytíř Valerián v podání Marka Ebena. Učí Honzu vedle jiných dovedností taky tancovat.

„Vím, hodilo by se mu říct v tu chvíli o StarDance, ale nesměli jsme to nikomu prozradit,“ svěřil se Ruml se svou lstí. Dnes už o soutěži mluvit může: „Vítězství by si opravdu zasloužili všichni, protože do toho dávají všechno. Ale palce držím Verče (Veronice Khek Kubařové, pozn. red),“ přiznal nesobecky Matouš.


Novou pohádku natočil režisér Karel Janák (49). Tomu už Ježíšek nadělil 1. listopadu, kdy trochu předčasně přišel na svět syn Ondřej. On i jeho maminka, principálka Divadla Radka BrzobohatéhoRomana Goščíková (36), se mají čile k světu. „Na Štědrý den se budeme na pohádkové příběhy koukat tři,“ raduje se Karel. Je to nyní na počátku listopadu už 15 let, co natočil Snowboarďáky, kteří se na obrazovce objeví taky. Karel přiznává, že ho případný film o náctiletých zase láká. 

Dárek pro neslyšící


Kromě zbrusu nové štědrovečerní pohádky si na Štědrý den už k obědu můžete pustit pohádku Kde bydlí strašidla (ČT 2, 12.00). Na své si při jejím sledování přijdou hlavně sluchově hendikepovaní diváci. Rolí se ujali výhradně neslyšící herci a celý příběh plný kouzel a humorných situací z říše strašidel je ve znakovém jazyce.


Láska prochází i peklem


Na Boží hod vánoční  Česká televize uvede premiérově na obrazovce pohádku Čertí brko (ČT1, 20.00), kterou jste už mohli vidět v kinech. O tom, že láska prochází i peklem, se vás budou snažit přesvědčit Jan Cina (31) jako mladý čert Bonifác a Judit Bárdosová (31) coby jeho vyvolená Markétka. Zatápět jim ale bude Lucifer  Ondřej Vetchý (57).


Bydžovská potkala medvěda


O víře v lidské dobro a jedné velké sázce pojednává nová česko-slovenská pohádka Čarovný kamínek, kterou můžete vidět v pátek 27. prosince (ČT1, 20.00). Na natáčení ve slovenských Tatrách nezapomene hlavně Zuzana Bydžovská (58). V hlubokém lese jí totiž zkřížil cestu skutečný medvěd! Naštěstí se setkání obešlo bez újmy na zdraví i životech. 


Popelka i Anděl


Během svátků pak dojde i na klasiku, jako je Anděl Páně a Tři oříšky pro Popelku. 


Císařovna a cukráři


Na Nový rok  a 2. ledna ČT odvysílá další dva díly úspěšné minisérie Marie Terezie a v lednu také začne vysílat nový formát Peče celá země. Tucet kuchařů, pekařů a cukrářů ze všech koutů ČR představí své rodinné recepty. Převzatý formát pochází z britských ostrovů a licenci si už koupilo na 30 zemí. Českými porotci jsou Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková, kteří mnoho let šířili cukrářské umění za hranicemi. Moderovat soutěž pak budou Tereza Bebarová a Václav Kopta.

Matouš Ruml je zkušenějším kolegou Terezy Jordánové.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.