Seriál Specialisté má novou hvězdu: To budete koukat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Seriál Specialisté má novou hvězdu: To budete koukat!

Nové díly seriálu Specialisté budou pikantní
Nové díly seriálu Specialisté budou pikantní (TV Nova)

Po 19 letech od natočení Samotařů se Mikuláš Křen (47) vrací na obrazovky. Z arogantního filmaře Roberta se v dnešních Specialistech vyklube únosce Martina Dejdara (54)!

„Ne, my tady všichni navzájem takhle š*káme. A jsme z toho zdegenerovaný!“ To je jedna z jeho hlášek v kultovním filmu režiséra Davida Ondříčka (50). Mikuláše Křena znal díky Samotářům na přelomu tisíciletí téměř každý. Ztvárnil tehdy floutka Roberta, který se s děvčaty ani s životem příliš nemazlí.

I když byli Samotáři ve své době fenoménem, tak v hercově kariéře se žádný velký přelom nekonal. „Budu upřímný – po jejich natočení jsem očekával, že se herecké nabídky pohrnou. Dnes vidím, jak jsem byl ve svém přístupu naivní a možná i tak trochu arogantní. Domníval jsem se totiž, že stačí, když bude člověk dobrý. Že si ho pak svět filmu najde,“ svěřil deníku Aha! Mikuláš. „Nikam jsem se necpal, odmítal jsem rozhovory a žil v domnění, že sebepropagace není potřeba,“ dodal s tím, že mu teď chodí většinou jen nabídky na menší role. „Občas si na mne někdo vzpomene a obsadí mne,“ řekl s úsměvem Miki.

Uniklo ze scénáře
V dnešním díle Specialistů s názvem Zanzibar se major Strouhal (Martin Dejdar) vrací do Prahy z Tábora, kde si byl zajezdit na kole. Nešťastnou náhodou se stane rukojmím neznámých únosců. Jednoho z nich si zahrál právě Mikuláš Křen, který se musel pečlivě připravovat i na scény se střelnou zbraní. Jak bývalý »Samotář« zachází s bouchačkou, můžete posoudit už dnes večer ve 20.20 na Nově.

»Unesen« ze školky
Přestože je Mikuláš synem herečky, kameramanky a majitelky castingové agentury Jessiky Horváthové (73), k herectví se dostal náhodou. „Poprvé mě obsadili do pidiroličky v dětském filmu Jak se točí rozmarýny v roce 1977. Z dnešního pohledu to zní neuvěřitelně, ale nějací pánové z produkce se přišli podívat k nám do školky, já a můj kamarád jsme je zaujali, tak si nás odpoledne půjčili na natáčení,“ vzpomíná Miki. Momentálně točí film Havel s režisérem Slávkem Horákem (44), kde si zahraje básníka Ivana »Magora« Jirouse (†67).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.