Válka prezidentů: Sexistický útok na Macronovu manželku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Válka prezidentů: Sexistický útok na Macronovu manželku!

Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte.
Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte. (Reuters)

Není to poprvé a jistě ani naposledy, co se Brigitte Macronová (66), manželka francouzského prezidenta Emmanuela Macrona (41), stala terčem útoku kvůli svému vzhledu. Z jejího zevnějšku si utahoval Jaira Bolsonara, který na facebooku podpořil sexistický komentář. Nezvykle ostrá kritika však nezůstala bez povšimnutí.

Vše začalo kvůli neshodám mezi Macronem a Bolsonarem o hašení deštných pralesů v Amazonii. Avšak, místo řešení tohoto závažného problému, se brazilský prezident ostře pustil do jeho manželky.

Dle Blesku Bolsonaro komentoval na facebooku montáž jednoho z uživatelů, na které je Macron s manželkou Brigitte a Bolsonaro s manželkou Michelle. „Už rozumíš, proč Macron Bolsonara pronásleduje?“ stojí u obrázku. Brazilský prezident z ověřeného účtu komentoval: „Neponižujte toho chlapíka, cha, cha, cha.“

Posměšky brazilského prezidenta vůči Brigitte ovšem nezůstaly bez povšimnutí. Dle webu eXtra.cz na jihozápadě Francie se na jednom z mostů objevil ohromný transparent, který se zastává právě Macronovy manželky. „Brigitte, jsi krásná,“ stojí na transparentu.

Rozhlasová stanice France Bleu uvedla, že nápis by měl být vnímaný jako obrana první dámy. Jeden z autorů řekl, že mosty jsou stavěny proto, aby spojovaly lidi. Ten stejný účel má mít i transparent. Také vysvětlil, že slovní útoky brazilských politiků jsou úplně mimo rámec politiky, a že se jedná o útoky na ženu.

 Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.