Vyděšený Connery (89): Je klika, že jsem přežil! Co se stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vyděšený Connery (89): Je klika, že jsem přežil! Co se stalo?

Sean Connery
Sean Connery (EPA)

Na filmovém plátně už šlo hollywoodskému herci Seanu Connerymu (89) o život několikrát. Teď o něj ale nejslavnější James Bond všech dob málem bojoval i ve skutečnosti! Když hurikán Dorian pustošil Bahamy, kde několik let žije, byl zrovna doma. „Měli jsme kliku, přežili jsme,“ svěřil se charismatický Skot.

Sir Connery s manželkou Micheline (90) mají rezidenci na nejobydlenějším z bahamských ostrovů New Providence, kde žije přes 70 procent tamní populace.

Přestože hurikán pátého stupně jejich ostrov jen »šmrncnul« a demoloval hlavně ty severnější, i tak je zasáhly přívalové deště a silný vítr, který vyvracel stromy. „Jsme oba v pořádku, vyvázli jsme nezraněni,“ vzkázal prostřednictvím Daily Mailu herec, který koncem srpna oslavil 89. narozeniny. „V porovnání s jinými jsme měli štěstí, napáchané škody tady nebyly tak velké,“oznámil. „Na bouři jsme byli předem připraveni, věděli jsme, co máme dělat,“ dodal.

Za pomoc prý vděčí mj. sousedům, kteří už mají s hurikány bohaté zkušenosti. Před úderem bouře tak stihl včas zabarikádovat dům, zajistit okna a přesunout veškerý zahradní nábytek do domu.

30 mrtvých? Bude jich daleko víc!

Živel, který v některých místech dosahoval rychlosti přes 360 km/h, si na karibském soustroví vyžádal nejméně 30 mrtvých, počet obětí ale rozhodně ještě poroste. Do některých odříznutých oblastí totiž záchranáři pořád teprve pronikají... „Veřejnost se musí připravit na nepředstavitelné zprávy o počtu mrtvých a lidském utrpení,“ dal se dokonce slyšet ministr zdravotnictví Duane Sands. Na nejhůře zasažených ostrovech Abaco a Grand Bahama se stále pohřešují stovky, možná tisíce lidí!

Hurikán Dorian se zatím vyřádil v Jižní a Severní Karolíně, kam přinesl především rozsáhlé záplavy, a teď zpátky nad oceánem dál slábne. Ač už je hodnocen jen stupněm 1, pořád jej doprovází vítr o rychlosti až 150 km/h!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.