Harry a Meghan po lavině drsné kritiky: Útočiště našli u známého zpěváka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Harry a Meghan po lavině drsné kritiky: Útočiště našli u známého zpěváka!

Meghan Markleová a Princ Harry
Meghan Markleová a Princ Harry (profimedia.cz)

Princ Harry (34) a jeho manželka Meghan (38) se nedávno stali terčem kritiky kvůli jejich soukromým letům. Stalo se tak jen pár dní po prohlášení, že sníží svou uhlíkovou stopu. Nyní se jich zastal zpěvák Elton John a moderátorka Ellen DeGeneresová.

Harry na konci července prohlásil, že s Meghan neplánují více než dvě děti. Za jejich rozhodnutím stojí obavy, že s vyšším počtem potomků by příliš zatížili životní prostředí uhlíkovou stopou.

Dle webu iDnes.cz byla dvojice i s jejich synem Archiem vyfocena, jak odletěli soukromým letadlem na jih Francie, kde tráví dovolenou. Předtím cestovali na Ibizu, kde vévodkyně oslavila narozeniny. Z toho důvodu někteří manžele označili za pokrytce. Dle Paula Ekinse, profesora z University College London, by vzory jako oni měly praktikovat to, co řeknou.

Avšak mezi velkým množstvím kritiky se našli i zastánci. Elton John označil útoky na jejich adresu za nesmyslné. Dle webu iDnes.cz mu zpěvák nabídl své letadlo. Princ s rodinou tráví volno v jeho domě v Nice. „Matka prince Harryho Diana, princezna z Walesu, byla jedním z mých nejdražších přátel. Cítím se být povinen chránit Harryho a jeho rodinu před zbytečnými útoky tisku, který přispěl k Dianině předčasné smrti,“ napsal zpěvák na Instagramu.

„Po hektickém roce, kdy pokračovali ve své tvrdé práci a odhodlání pro charitu, jsme s Davidem chtěli, aby mladá rodina měla v bezpečí a klidu našeho domova soukromou dovolenou,“ dodal.

Podle iDnes.cz se zpěvák svěřil, že let byl uhlíkově neutrální, tedy nepřispěl k navyšování emisí skleníkových plynů v atmosféře, protože byl kompenzován příspěvkem společnosti Carboon Footprint. V případě kompenzací jsou vybrané prostředky z dobrovolných plateb rozděleny mezi neziskové projekty věnující se životnímu prostředí a investice do technologií, které snižují spotřebu paliva v letectví.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu našli zastání také u moderátorky Ellen DeGeneresová. Představte si, že na vás útočí kvůli všemu, co uděláte, a přitom se jen snažíte zlepšit svět,“ napsala kriticky na Twitteru.

 Na video s Harrym a Meghan se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.