Trpký konec Petra Čecha: ŠIKANA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Trpký konec Petra Čecha: ŠIKANA!

Petr Čech
Petr Čech (Reuters)

Už to má za sebou. Petr Čech (37) ve včerejším finále Evropské ligy mezi jeho Arsenalem a Chelsea (skončilo po uzávěrce) uzavřel svou bohatou kariéru. Jenže z dějiště rozlučky si odnesl pachuť.

UEFA totiž vyvrcholení soutěže umístila do Baku, což krutě odnesl (nejen) záložník »Kanonýrů« Henrik Mchitarjan (30). Ten pochází z Arménie, která má se sousedním Ázerbájdžánem jemně řečeno napjaté vztahy. Mchitarjan tak z obav o vlastní bezpečnost raději na finále ani neodcestoval, přestože byl jinak připraven hrát...

„Tak by to být nemělo! Kritéria pro výběr finálového místa by měla jasně splňovat možnosti tak, aby každý hráč mohl nastoupit bez ohledu na svůj původ nebo politickou situaci,“ zlobil se Petr Čech.

UEFA sice slibovala, že v Baku žádná perzekuce nehrozí. Ani to ale Mchitarjana neoblomilo. A jak potvrzují záběry z okolí olympijského stadionu, jeho obavy byly oprávněné! Stačilo jen, aby se fanoušci Arsenalu po městě pohybovali v dresech arménského reprezentanta, a hned nastala šikana. Policie totiž všechny takové zastavovala a nutila je jmenovku zakrýt...

A obdobně dopadli i samotní fotbalisté, kteří chtěli před zápasem trénovat na Mchitarjanovu počest v jeho trikotu. „Tenhle tah UEFA ihned zatrhla. Veškeré oblečení na finále, a to včetně tréninkové soupravy či triček pro šampiony, musí předem schválit,“ zjistil britský list Daily Mail s tím, že UEFA šla na ruku ázerbájdžánským šíbrům.

 Petr Čech: Vteřina, kdy se zastavil svět 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.