Šokující snímky z Egypta! Žraločí safari v místě, kde zemřel Čech Petr (†42) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šokující snímky z Egypta! Žraločí safari v místě, kde zemřel Čech Petr (†42)

Predátoři se kvůli ilegálnímu krmení stahují nebezpečně blízko pobřeží.
Predátoři se kvůli ilegálnímu krmení stahují nebezpečně blízko pobřeží. (Čtenář Blesku, Profimedia)

Německý fotograf zveřejnil snímky, které nafotil poblíž egyptského letoviska Marsá Alam, kde loni přišel o život Petr. Jedna z lodí tam totiž praktikuje cosi jako žraločí safari. Vozí tam turisty a ti pak mohou žraloky krmit přímo z lodi.

Poslední roky útočí v této oblasti žraloci na lidi pravidelně, Čech Petr loni jeden z takových útoků nepřežil. Nyní možná vyšlo najevo, proč se žraločí útoky opakují. Němec Oliver Ohlendorf na svém facebookovém profilu sdílel snímek šokujícího hazardu posádky jedné z lodí.

Lidé se na snímku naklánějí přes zábradlí a krmí žraloka dlouhoploutvého, který je schopen útoku na člověka. Takové jednání je ilegální, protože může dravce přilákat příliš blízko k pobřeží, nedaleko je navíc turistické letovisko.

Loď se naštěstí podařilo rychle vypátrat. Majitel dotyčného plavidla dostane na základě egyptského zákona na ochranu přírody tučnou pokutu a loď nebude smět dlouhou dobu používat. Členy její posádky navíc čeká zákaz jakékoliv další práce na moři.

Po Petrově úmrtí se spekulovalo právě i lodi, která měla do moře vyhazovat uhynulý dobytek. Starosta Marsá Alamu Atef Wagdy tehdy pro Blesk tuto informaci vyvrátil. Teď se ale ukazuje, že možná nešlo o naprostý výmysl.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.