Blanarovičová míří do ULICE: Musela obcházet Alzheimer centra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Blanarovičová míří do ULICE: Musela obcházet Alzheimer centra!

Ivetta Blanarovičová
Ivetta Blanarovičová (Profimedia)

V poslední době byla Yvetta Blanarovičová (55) Alzheimer centrech jako doma. Donutila ji k tomu zákeřná nemoc její postavy v seriálu Ulice. Navštívila špičky v oboru, ale i pacienty a jejich příbuzné, aby se dozvěděla co nejvíc.

„Moje role se jmenuje Zdeňka, je to maminka Magdy Procházkové, kterou hraje Veronika Čermák Macková. Zdeňka trpí vážnou nemocí, má Alzheimera. Přichází plíživě a zpočátku se projevuje nenápadně, člověk si ji zprvu ani neuvědomuje, ale nabírá na síle. Zdeňku diváci poznají na konci prvního stadia, kdy jí postupně vypadává paměť,” prozradila o své postavě herečka, která přípravu opravdu nepodcenila. 

„Navštívila jsem několikrát specializované zařízení, kde se starají o pacienty s Alzheimerem a měla jsem možnost hovořit s přednostou kliniky, popsal mi, jak se choroba projevuje,” přiznala Blanarovičová.

A to nebylo všechno. „Mohla jsem mluvit také s příbuznými. To je pro mě důležité, protože oni jsou schopni mi popsat chování nemocných lépe než oni sami,” svěřila herečka s tím, že se ptala, jak se poprali s tím verdiktem lékařů a jak prožívají jednotlivá stádia nemoci.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Blanarovičová: Čím to, že tak dobře vypadá? Prozradila to!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.