Sobota má problém: Pohřbil Dykovi tátu. Jak se to mohlo stát? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sobota má problém: Pohřbil Dykovi tátu. Jak se to mohlo stát?

Luděk Sobota se za chybu v dopise kaje.
Luděk Sobota se za chybu v dopise kaje. (Foto Aha - Karel Kopáč, Alexandr Malachovský)

Známý komik se kaje. Luděk Sobota (75) chtěl reagovat na článek, ve kterém autor nazval Haškova Švejka archetypem zákeřného českého humoru. Napsal do redakce Reflexu otevřený dopis, v němž omylem pochoval slavného literárního historika a haškologa Radka Pytlíka (90), otce zpěváka a herce Vojtěcha Dyka (33).

Sobota se prostřednictvím deníku Aha! Radku Pytlíkovi velice pokorně omlouvá. „Vzniklo to asi tím, že jsem o něm dlouho neslyšel. Navíc je pro mě klasik a většina klasiků už skutečně nežije,“ zdůvodnil svůj omyl herec. Věří, že jeho chyba přinese muži, který zasvětil celý život spisovateli Jaroslavu Haškovi (†39) a jeho dílu, ještě dlouhá léta. „To ale říká, že budu dlouho žít, ne? To je štěstí,“ řekl deníku Aha! Pytlík, který se těší stále dobrému zdraví. „Doufám, že podle pověry bude nyní pan Pytlík dlouho živ,“ dodal sám Luděk. A pak Aha! vysvětlil, co ho k reakci článek vůbec vedlo.

„Pan redaktor napsal, že zákeřnost je tradici našeho humoru zakořeněná a že hodícím archetypem je Švejk. Opravdu jsem to nemohl přejít mlčením a věřím, že mě pan Pytlík chápe,“ uzavřel záležitost Sobota. Četl v mládí Pytlíkovu knihu Toulavé house a zaujala ho. „Opravdu se mi to moc líbilo,“ dodává.

Co vlastně napsal?

„Pan Radko Pytlík, významný haškolog – tatínek našeho zpěváka Vojtěcha Dyka, už nežije. Asi je to pro něj dobře. Celý život věnoval rozboru Haškova díla – a kdyby se dočetl toho, co jste o Haškovi napsal vy, možná, pokud by ještě žil, asi už ne dlouho...“

 Dáda Patrasová o Sobotově osahávání: Opilce chápu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
josefvyskoc
8. 2. 2019 • 09:47

Je to vrah ! Z toho zamrazí!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.