Zemřela Marie Kyselková (†83): Smrt, kterou tajili před Zímou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřela Marie Kyselková (†83): Smrt, kterou tajili před Zímou!

Pro zpěváka je odchod Kyselkové krutá rána.
Pro zpěváka je odchod Kyselkové krutá rána. (Foto: Ladislav Křivan, facebook.com a archiv Blesku , M. Hykl, D. Kundrát, A. Malachovský)

O smrti své princezny se zlatou hvězdou Marii Kyselkové (†83) se dozvěděl až od deníku Aha!. „Tak Nanynka už s námi není...“ zalapal Josef Zíma (86) po dechu. „Měli jsme se rádi! Byli jsme nejen kolegové, ale taky přátelé,“ řekl se smutkem v hlase.

Pro zpěváka, který je nemocný a kvůli problémům s dolními končetinami strávil tři měsíce v nemocnici, to je krutá rána. „Byla to s ní tenkrát krásná práce. Navíc při natáčení té naší pohádky jsme oba očekávali potomky,“ připomněl filmový princ Radovan i král české dechovky.



A nejen to. Bydleli pak pod jednou střechou ve slavném družstevním domě Divadla ABC ještě například spolu s herci Stellou Zázvorkovou (†83), Květou Fialovou (†88), Josefem Hlinomazem (†63) či Ivo Niederlem (89), který se o churavou Marii staral do poslední chvíle.



Bývalou herečku trápily velké bolesti nohou, které začaly po operaci páteře. Nemohla chodit a soused Ivo ji obětavě vozil na vozíčku. A byl to také on spolu s její dcerou, kdo ji včera ráno objevil v jejím bytě mrtvou.
„Je mi moc líto, že zemřela. A je mi líto i Niederleho, že ji našel v bytě. A taky už bude pomalu v tom baráku z naší party jediný, který zbyl,“ konstatoval smutně Zíma. To, že mu Ivo tajil smrt jeho princezny, mu Pepíček odpustil...

Žila s Haničincem
Po úspěchu slavné pohádky dala Kyselková přednost rodinnému životu před hereckými nabídkami. Jejím prvním manželem byl Petr Haničinec (†77), s nímž má syna Ondřeje. Seznámil je Vladimír Menšík (†58). Z druhého manželství se zubařem Dankem se Kyselkové narodily dvě dcery Žofie (41) a Alžběta (46).

Pracovala jako vrátná
Po úspěchu pohádky dostávala řadu nabídek k natáčení, ale dala přednost rodině. Občas si přivydělávala různými domácími pracemi pro podniky, například výrobou figurek z plsti. S nástupem do důchodu, přijala nabídku vrátné na strahovských vysokoškolských kolejích. Bylo to řešení, jak vystoupit ze samoty a být v životě ještě něco platná.

Na video s Marií Kyselkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.