»Princezna Lada« Kyselková (81): Skončila na vozíku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Princezna Lada« Kyselková (81): Skončila na vozíku!

Hereččin myší kožíšek byl dost podobný tomu, který nosila ve filmu.
Hereččin myší kožíšek byl dost podobný tomu, který nosila ve filmu. (Foto ara)

Kdyby nebyla vášnivá kuřačka, nezlomila by si Marie Kyselková (81) nohu v krčku. Princezna se zlatou hvězdou by teď v nemocnici netrávila už druhý měsíc a nebyla by odkázána na invalidní vozík.

Před lety herečka absolvovala operaci páteře a nyní se stala téměř nepohyblivou, když ji v poslední době začala opět zlobit. Těsně před Vánocemi si herečka šla před dům zapálit, většinou ji doprovází herec a kamarád Ivo Niederle (87), také vášnivý kuřák, který s ní bydlí v jednom činžáku. Nebyl ale doma a ona už to nemohla vydržet. Risk se ale nevyplatil...

„Kdybych šel s ní, tak se jí to nestalo! Před domem upadla a hned se jelo do nemocnice,“ řekl deníku Aha! Niederle.

Operace dopadla dobře, Kyselková ale dodnes není mobilní. „Chodím za ní každý den. Asi tak třikrát za tu návštěvu s ní na vozíku jedu na dvůr, aby si mohla zakouřit,“ prozradil nám Niederle.

Bývalá princezna Lada si přitom na sebe navlékne teplý kožíšek s kapucí, který připomíná myší kožíšek z legendární pohádky. Jen není šedý, ale fialový.

Učí se znovu chodit
V Nemocnici Pod Petřínem tráví Ivo s Marií pokaždé tři až pět hodin. „Povídáme si. Občas jí přinesu i něco dobrého, ona ale moc málo jí,“ posteskl si herec, podle kterého právě v těchto dnech začnou Kyselkovou učit pohybovat se s chodítkem. „Budu tu hospitalizována minimálně ještě měsíc,“ vzkázala Aha! herečka.



Přečtěte si
defakto
3. 2. 2017 • 22:12

... pro mně to byla ta nejmilovanější princezna , kdepak se na ni hrabou všechny další ! Je mi líto , že je v nemocnici , ještě že má někoho kdo za ní chodí a kdo se o ní stará . Přeji jí všechno nejlepší , s tím kouřením už měla dávno skončit , k princezně se kouření předse nehodí !

ararat
3. 2. 2017 • 20:05

pelagie 03. 02. 2017 08:15 tak tady jste potvrdila,že jste ještě hodně mladá dávat rady jak se starat o své staří,může akorát ten co není ještě stár...je to k smíchu

anka
3. 2. 2017 • 17:49

chytra jsem jsem - a mozna misto ty vasi negativity si najdete na googlu ty nejnovejsi studie jak minimimalizovat sance, ze dostane jednou Alzheimer ...protoze zatim delate vsechno proto, abysteho ho dostala mnohem drive, nez pani Fialova. Ano, kritizuje se a nadava snadno, kvuli tomu se ani ze zidle nemusite zvednout -> ale jit a neco udelat pro sebe i pro druhe ....na to uz jsou lidi lini -

anka
3. 2. 2017 • 14:27

Kdyz se jeden stara o sve zdravi, telo a mozek, tak s trochou stesti ma krasny stari az do stovky.....s nenavisti, negativitou si uz ted zkracujete zivot sama...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.