Slavný táta Kostkové děsí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Slavný táta Kostkové děsí

Tatínek Petr Kostka: moudrý rádce.
Tatínek Petr Kostka: moudrý rádce. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, TV Prima)

Petr Kostka (80) je jedním z nejvýznamnějších českých herců posledních desítek let přiznal, že na stará kolena se potýká s problémy s pamětí.

Letos tatínek moderátorky Terezy Kostkové (42) oslavil jubilejní osmdesáté narozeniny a s rostoucím věkem mu dělá problém uchovat v hlavě nové věci. „Přivádíte mě do rozpaků, protože já už si vůbec nic nepamatuju,“ svěřil se týdeníku Sedmička na křtu knižního zpracování pohádky Kouzelník Žito, když měl dětem prozradit, jaké bylo ztvárnit postavu krále.

„Točili jsme to, už ani nevím kdy, v létě? Já si vzpomínám jenom na to, že mě produkce žádala o to, abych si podzim uschoval na takzvané postsynchrony. No, a když mě celý podzim nezvali, tak jsem si myslel, že mě pan režisér vystříhal a že to bude bez krále,“ vtipkoval Kostka, avšak další výpadek paměti na sebe nenechal dlouho čekat.

„Práce to byla krásná, na krásném hradě…Na kterém to vlastně bylo?“ zeptal se svých kolegů, čímž si vysloužil shovívavé úsměvy publika. Po křtu se herec odmítal bavit a razantně odbyl všechny novináře a držel se v ústraní. Takřka po skončení hlavního programu na slavnostním křtu knihy se vypařil.

Herce již v minulosti trápily zdravotní problémy, ale se srdcem. Několikrát byl kvůli nim hospitalizován a jednou mu šlo dokonce o život. Kostka nedávno přiznal, že aby se cítil alespoň trochu fit, musí denně brát několik léků. Můžeme tedy jen doufat, že ho v nejbližší době žádné zdravotní problémy nebudou obtěžovat. A občasné výpadky paměti jsou jen součástí rostoucího věku, přeci jen, občas zapomínají i mnohem mladší ročníky.

 

 Kostka dostal Thálii za celoživotní dílo: Dcera byla dojatá.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
vigela
16. 12. 2018 • 15:15

Zapomínání je přirozeným průvodním jevem stárnutí. Pan Kostka je sympaťák, jeho žena a dcera jsou krásné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.