Ceny Thálie oslavily čtvrt století: Váza pro Kostku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Ceny Thálie oslavily čtvrt století: Váza pro Kostku!

Petr Kostka si ocenění bezesporu zaslouží.
Petr Kostka si ocenění bezesporu zaslouží. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, Marcela Durasová)

Už popětadvacáté se včera večer v Národním divadle razdávaly Ceny Thálie. Vázy, které jsou dílem zesnulého designéra Bořka Šípka (†66), byly připraveny pro 15 oceněných (slavnost skončila po uzávěrce vydání).

Krásné ceny vyrobené podle Šípkova návrhu jsou vyrobené ze solnodraselného křišťálu a váží skoro 3 kila. Vzhledem připomínají benátskou masku. Pro slavnostní předávání je vyráběli skláři fabriky AJETO v Lindavě u Nového Boru. Cena »váz« se pohybuje mezi 10 až 20 tisíci korunami, ovšem pro divadelníky mají cenu mnohem vyšší. To platí i pro Petra Kostku (79), na jehož ocenění za celoživotní přínos se jednoznačně shodlo herecké kolegium.

Letos poprvé se Thálie konaly pod taktovkou nového prezidenta Herecké asociace Ondřeje Kepky (48). Moderování se překvapivě ujal Václav Moravec (43). „Je to člověk, který se vyzná i v sociálních otázkách. Čekali jsme, že přinese zajímavá témata v těch spojovacích textech směrem k postavení herců a divadel,“ prozradil Kepka. „Chtěli jsme také akcentovat sté výročí republiky,“ dodal herec a režisér.

 Kostková o sých vlasech: Co by si na hlavu nikdy nedala? 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.