Rána do vazu Tereze Kostkové: Ze slov slavného otce mrazí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rána do vazu Tereze Kostkové: Ze slov slavného otce mrazí

Kostková byla dojetím bez sebe.
Kostková byla dojetím bez sebe. (Foto Martin Hykl, TV Prima)

I když herec Petr Kostka (80) ze zásady žádné rozhovory nedává, pro Český rozhlas udělal nedávno výjimku. A otevřeně promluvil o tématu, který je pro mnohé stále tabu, o smrti.

I tatínka Terezy Kostkové velmi niterně zasáhla skutečnost, že řada významných herců odešla během letošního jara na věčnost. Petr Kostka si smutně posteskl, že téměř celý jeho ročník z DAMU už je po smrti. Podle týdeníku Sedmička pak naznačil, že srovnat se s tím rozhodně není jednoduché. Obzvlášť, když člověk podvědomě cítí, že se ho tato skutečnost také nevyhnutelně týká.

Luděk Munzar, Václav Vorlíček, Petr Oliva, Stanislav Zindulka… Jen letmý výčet těch, kteří s počátkem letošního roku odešli do filmového nebe. Petr Kostka se sice všech pohřbů neúčastnil, ale každé úmrtí kolegů ho údajně podle uvedeného magazínu zasáhlo. V ročníku, ve kterém studoval, už téměř nikdo nezbyl. „Náš ročník u pana profesora Vejražky byl Jirka Kodet, Jirka Zahajský, Jirka Hrzán, řada děvčat, která už taky nežijí, nebudu to jmenovat. Takže jsme u divadla zůstali jenom já a Jarda Satoranský. Z celé naší třídy,“ zkonstatoval herec pro Český rozhlas smutnou realitu, s níž se musí momentálně potýkat.



Přečtěte si
minkamalla@...
11. 4. 2019 • 18:03

Nevěřte dietám! To je nehorázná lež, zhubnout pomůže přírodní >> >> www.SlimExtrem.Com

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.