Kadeřávková z Ulice: Zděšení lékaři! Špatná léčba lymské boreliózy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kadeřávková z Ulice: Zděšení lékaři! Špatná léčba lymské boreliózy

Herečka je z toho psychicky zničená.
Herečka je z toho psychicky zničená. (Foto TV Nova, Instagram.com)

Šílená únava i migrény. Hvězdu Ulice Annu Kadeřávkovou (21) dostalo poslední stadium lymské boreliózy na dno. Veškeré naděje upíná ke klinice v Německu, kde ji dopují antibiotiky. Podle deníkem Aha! osloveného odborníka ale herečce možná víc škodí, než pomáhají! 

„Právě panuje odborná shoda v tom, že podávat antibiotickou léčbu u příznaků spojovaných s touto diagnózou více než třikrát není účelné. Jinými slovy – antibiotická kúra jakékoli formy lymské boreliózy trvající déle než čtyři týdny není vhodná,“ sdělil Aha! docent MUDr. Rastislav Maďar, vedoucí Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty v Ostravě. 

„Také opakování léčby v odstupu kratším než několik měsíců se nedoporučuje. Stejně chybné je opětovné podávání antibiotik pro pouhou trvající pozitivitu protilátek,“ vyjmenoval docent Maďar body, v čem je Kadeřávkové léčba minimálně sporná.



V zahraničí za raketu

Docent Maďar také vysvětlil, že některá soukromá zdravotní centra v Evropě lákají pacienty svými nepodloženými hypotézami. Přesně jako v případě seriálové Roziny Maléřové jim naordinují dlouhodobou léčbu antibiotiky, která je v rozporu s názorem odborných společností, a nerespektují jejich doporučení vycházející z vědeckých důkazů. „Je docela možné, že se jedná právě o tuto situaci, kdy je popisována dlouhodobá antibiotická léčba placená pacientem v zahraničním zařízení místo objektivní diagnostiky podle uznávaných odborných postupů na našem území, která je navíc poskytována zdarma,“ domnívá se přední český epidemiolog.


Škodlivá léčba
„U některých pacientů přetrvávají po prodělané lymské borelióze a správně vedené antibiotické léčbě příznaky typu únava, malátnost, bolesti hlavy, kloubů a svalů, poruchy soustředění, zvýšená dráždivost... Ovšem diagnostické metody včetně testů na přítomnost borelií jsou negativní a antibiotická léčba u nich není přínosem. Přesto různá soukromá zařízení nabízejí těmto pacientům za peníze naději ve formě dlouhodobé léčby antibiotiky, která může být naopak škodlivá, případně vést k projevům nežádoucích účinků takovéto zbytečné léčby,“ vysvětluje závěrem docent Maďar.



Přečtěte si
lalia
14. 11. 2018 • 13:56

Není dobré medializovat její nemoc pořád a všude.Škodí to hlavně jí psychicky.Je to nemoc,kterou má mnoho lidí u nás a je to nemoc nezáviděníhodná.Jak kdo se s ní popere.Přeji jí ať je jí čím dál líp.Chce to čas.V Ulici se mě moc líbila.

panamira
17. 10. 2018 • 07:08

Vám ta Borelioza z Ulice nosí do redakce na provázku prasata nebo pod paží kačeny? Ať ji pipina zaroste mechem.

DWEI
17. 10. 2018 • 05:56

Ať si hvězda Ulice dělá co chce! Je to její zdraví a její život - hlavně ať informacemi o sobě neotravuje národ!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.