Slavice Lucie Bílá: NEJVĚTŠÍ PONÍŽENÍ JEJÍHO ŽIVOTA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Slavice Lucie Bílá: NEJVĚTŠÍ PONÍŽENÍ JEJÍHO ŽIVOTA

Lucie Bílá
Lucie Bílá (Foto Aha! – M. Pátek, P. Machan, M. Hykl, ara)

Měl to být poklidný koncert k připomenutí začátku okupace Československa! To by se ale nesměla na jevišti objevit Lucie Bílá (52), která mnoha jeho návštěníkům pěkně hnula žlučí. Proč?

Na Václavák v úterý večer dorazily desetitisíce lidí. Na vzpomínkovém koncertu zněla hudba z 60. a 70. let v podání současných hvězd a za doprovodu kapely Petra Maláska (54) a Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Všechny účinkující na pódiu přivítal nadšený potlesk, dokud se ale neobjevila Lucie Bílá. Ta se dočkala největšího ponížení jejího života - publikum ji »odměnilo« nesouhlasným pískotem!



Kvůli Alexandrovcům?

Zlatá slavice zazpívala píseň Kam tenkrát šel můj bratr Jan. Skladbu, která v textu připomíná tragický osud Jana Palacha (†20), nazpíval původně v roce 1977 Karel Gott (79).  To ale zřejmě nebyl důvod, proč Bílou velká část publika na koncertě nechtěla slyšet. Za zlé jí podle všeho měli dřívější vystoupení s ruským – původně sovětským armádním sborem Alexandrovci, který zpíval a hrál i v době, kdy do Československa najížděly tanky a transportéry vojsk Varšavské smlouvy.

Zvukař zachraňoval

„Pískot při její písni zvukaři zachraňovali tím, že pustili neskutečně hlasitě hudbu i její zpěv, takže se třásly okenní tabule,“ komentují v internetových diskusích návštěvníci koncertu. „Ona má ale natolik hroší kůži, že při závěrečné hymně šla a čapla Martu Kubišovou za ruku a zpívala hymnu vedle ní,“ pozastavili se další. A co na pískání i kritiku lidí říká sama Bílá? Deníku Aha! odpověděla na dotaz v SMS smajlíkem ve tvaru červeného srdíčka. A pak už se k tomu nevyjádřila. „Nechci a nebudu to komentovat,“ řekla Aha! Marta Kubišová (75), která byla s Modlitbou pro Martu jednoznačnou hvězdou večera.

Řekli a napsali o Lucii:
Václav Láska (44),  senátor
„Na koncertě k výročí sovětské okupace zazpívá Lucie Bílá, která jindy zpívá s Alexandrovci a vychvaluje je. To je takový český styl. Hlavně uspořádat megaakci s celebritami, ale velmi se nad tím nezamýšlet.“
 
Novinky.cz:
„Lucie Bílá velmi přesvědčivě a emotivně zazpívala píseň Kam tenkrát šel můj bratr Jan, přesto se jako jediná vystupující dočkala pískotu, a to zřejmě kvůli svému vystupování s ruským vojenským pěveckým souborem Alexandrovci. Skladbu se známým, mohutně klenutým refrénem, která v textu připomíná osud Jana Palacha, nazpíval původně Karel Gott v roce 1977. Tedy ve stejném roce, kdy podepsal Antichartu.

IReport.cz:
„Rozpačitě působil příchod Lucie Bílé, kterou přítomní hned v úvodu vypískali kvůli jejímu vřelému vztahu k Alexandrovcům a politickým sympatizováním se současným prezidentem i jeho předchůdcem. Profesionálku Bílou hvizd nerozhodil a bravurně odzpívala Kam tenkrát šel můj bratr Jan od Karla Gotta, která je věnována na památku Jana Palacha.“

Lucie Bílá zpívá na Koncertu ´68 na Václavském náměstí:




Přečtěte si
vigela
24. 8. 2018 • 10:10

NAPROSTO SOUHLASÍM.

6010
24. 8. 2018 • 09:19

Kvůli Alexandrovcům ten pískot určitě nebyl.Většina lidí si jich váží.Oni totiž umí.Ale o ní je známo, že je tzv. kam vítr, tam plášť.Jednou se přitulí k tomuto politikovi, příště zase k jinému, jí je to jedno.Hlavně se zviditelnit.A myslím, že veřejnost je její osobou již přejedená.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.