Francouzský prezident Macron: Tohle prý není jeho milenec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Francouzský prezident Macron: Tohle prý není jeho milenec!

S bodyguardem na cyklovyjížďce.
S bodyguardem na cyklovyjížďce. (Foto: Profimedia.cz)

Francouzský prezident Emmanuel Macron (40) znovu odmítl rázně spekulace, že je Alexandre Benalla (26) jeho milenec. Do minulého pátku byl Benalla Macronovým bodyguardem, pak byl ale vyhozen v souvislosti s obviněním z napadení.

Macronovo soukromí přitahuje pozornost dlouhodobě. A to především kvůli o 25 let starší první dámě Brigitte. Nyní však přišla na řadu jiná pikantnost. Prezident totiž využil krizového střetnutí s ministry, aby popřel jakoukoli jinou než pracovní spojitost s bodyguardem Benallou. S Alexandrem prý neměl sexuální poměr. „Alexandre nikdy neměl nukleární kódy,“ uvedl Macron a zřejmě v pokusu o vtip dodal: „Benalla nikdy nebyl mým milencem.“

Jako v bavlnce
Benalla je syn migranta z Maroka. Po nástupu u Macrona se z nich stala nerozlučná dvojka. Společně lyžovali, jezdili na kole, chodili na tenis. Benalla měl přístup do Národní shromáždění i do šéfovy osobní rezidence v Le Touquet. Jeho roční plat činil v přepočtu 2,9 milionu Kč. A získal také pěkný byt v centru Paříže. Jenže službu pro prvního muže Francie musel opustit.

Mlátil lidi
Skandál odstartovalo něco jiného, než případné milostné techtle. Bylo to šokující video, na kterém Benalla v přestrojení za policistu (kterým není) útočí v centru Paříže na muže a ženu. I když byl incident ihned nahlášen kanceláři prezidenta, vše bylo nejprve zameteno pod koberec a záznamy z kamer se za pochybných okolností ztratily. I díky tomu mohl zůstat Benalla zaměstnancem Macrona, což ovšem nevydrželo moc dlouho.


Prezident: Oznámil bych to...
„Tvrzení, že muž, který žije se starší ženou, musí být homosexuál nebo skrytý gigolo, je misogynní a homofobní. Kdybych byl homosexuál, oznámil bych to a žil bych tak otevřeně,“ říká Macron.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.