Tenistka Petra Kvitová (27): Zachraňuje ruku známému herci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tenistka Petra Kvitová (27): Zachraňuje ruku známému herci

Petra Kvitová
Petra Kvitová (Twitter.com)

Teprve před 21 dny mu vyndali ze zlomené ruky šrouby. Josef Alois Náhlovský (68) ale zápěstí po těžkém úrazu z tenisu už dokázal rozhýbat. Cenné rady ohledně cvičení mu dala sama tenistka Petra Kvitová (27).

Když chtěl loni v červnu bavič zazářit na kurtu a odpálit vysoký míček, nešťastně se skácel k zemi a při pádu si rozdrtil ruku. Diagnóza byla hrozivá – otevřená tříštivá zlomenina zápěstí a zlomená kost na paži. „Spadl jsem dozadu a přisedl jsem si ruku, na které jsem měl švýcarské ocelové hodinky a ty mi to rozmáčkly,“ popsal horké chvilky. Doteď ho sice v levačce zlobí nervy, po náročné operaci ji však dokázal až zázračně rozhýbat. V pořadu U tebe nebo u mě televize Barrandov prozradil, kdo mu kromě fyzioterapeuta s rehabilitací pomohl.

Z bryndy ho překvapivě vytáhla tenisová legenda Petra Kvitová, kterou v prosinci 2016 přepadl ve vlastním bytě lupič a přetnul jí dva nervy a sedm šlach, rovněž na levé ruce. „Byl jsem vyřízený, říkal jsem si, že už nikdy nevezmu do ruky kytaru, ale potkal jsem se s Petrou...“ svěřil se Náhlovský. „V té době jsem měl prsty nepohyblivé, ale ona mi řekla, ty budeš ještě hrát. Akorát musíš začít cvičit a díky ní se mi to skutečně povedlo,“ vylíčil.

Zvládla to i Petra
Petra měla levačku drsně poničenou. Potom, co ji útočník pořezal ve vlastním bytě, jí doktoři museli čtyři hodiny operovat. Rány měla na všech prstech – ukazovák vyklopený, konečný článek nedržel, kloub byl viditelně poškozený. Chirurg Radek Kebrle dával české tenistce dohromady dva přetnuté nervy a sedm šlach. Přesně rok po útoku byla ale Petra znovu na kurtu.


Na video s Josefem Aloisem Náhlovským se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.