Josef Alois Náhlovský a jeho zámotek z dvojího masa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Josef Alois Náhlovský a jeho zámotek z dvojího masa

Josef Alois Náhlovský a jeho zámotek z dvojího masa
Josef Alois Náhlovský a jeho zámotek z dvojího masa (FTV Prima)

Krušnohorské brambrdle, valašská zelnica, vepřovo-kuřecí kokon a orgáč. Věděli byste, jaké menu se bude podávat, kdyby na něm byly napsané tyto názvy? Kdo však zná baviče Josefa Aloise Náhlovského (64), má hned jasno! V pořadu VIP Prostřeno! chtěl prostě své hosty trochu napínat… Z brambrdlí se vyklubaly plněné taštičky s tvarohem, zelnica byla bílá zelná polévka a orgáč ananasové řezy. Vepřovo-kuřecí kokon neboli zámotek si dnes dokonce můžete udělat…

Josef Alois Náhlovský a jeho zámotek z dvojího masa

POTŘEBUJETE:

2 plátky vepřové krkovičky • 2 kuřecí řízky • 4 plátky anglické slaniny • 3 vejce • 1 cibuli • ½ červené papriky • ½ zelené papriky • sůl • mletý pepř • směs koření na steaky • máslo

POSTUP:

1. Obě masa naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme kořením na steaky (nebo jiným oblíbeným).

2. Na másle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme rozšlehaná vejce, osolíme je a umícháme.

3. Na připravené maso dáme vždy plátek slaniny, trochu míchaných vajec a proužky červené a zelené papriky.

4. Zamotáme, svážeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Podléváme, přeléváme výpekem, nakonec podle potřeby dochutíme.

5. Závitky překrojíme, podáváme vždy kus vepřového a kus kuřecího. Příloha mohou být brambory, rýže se zeleninou a podobně.

Josef Alois Náhlovský a jeho zámotek z dvojího masa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.