Pavlína Wolfová (44): Otok mozku z klíštětě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pavlína Wolfová (44): Otok mozku z klíštětě!

Pavlínu Wolfovou čeká dlouhá a náročná rekonvalescence.
Pavlínu Wolfovou čeká dlouhá a náročná rekonvalescence. (Foto herminapress.cz)

Za vážnou nemocí je asi infikované klíště. Podle informací deníku Aha! byla Pavlína Filipovská (75) s dcerou Pavlínou Wolfovou (44) v lese. Brzy nato se bývalé moderátorce udělalo špatně a lékaři v nemocnici zjistili otok mozku v důsledku encefalitidy, tedy zánětu mozkových blan.

Přitom zpěvačka pobyt v přírodě vždy milovala a s oběma dcerami vyhledávala. Letos v květnu se při příležitosti svých půlkulatin dokonce svěřila, že si na léto dává pracovní pauzu a odjede s rodinou hluboko do lesů. „Budeme dýchat vzduch. Tak to děláme každý rok a vnoučata se už těší,“ řekla Aha! Filipovská. A zřejmě právě toto rozhodnutí bylo osudné.

Máma doufá

Vyšly si společně na houby a po návratu se Pavlíně Wolfové udělalo špatně. Zpočátku tomu nevěnovaly pozornost, protože věřily, že to přejde, že jde o chvilkovou slabost. Za pár hodin ale bylo bohužel jasné, že je nutné vyhledat lékaře. V Nemocnici Na Bulovce už doktor diagnostikoval otok mozku a nařídil hospitalizaci. „Věřím, že vše dobře dopadne,“ řekla Aha! v pátek zpěvačka. Ve čtvrtek nebrala telefon, protože měla vystoupení v Olomouci. Hned po něm ale odjela do Prahy, aby byla dceři blízko. „Poděkujte za mne všem, kdo na Pavlínku myslí,“ dodala Filipovská.

Bojovala i Vilhelmová

V roce 2011 prodělala stejnou nemoc Tatiana Vilhelmová (38). Podle jejího partnera Vojty Dyka (31) onemocněla zánětem mozkových blan hlavně v důsledku extrémního pracovního vytížení. Nemohla se ani hýbat a na dva měsíce byla upoutána na lůžko. Pronajali si domek za Prahou, aby měla Táňa naprostý klid. Herečka dokonce vypínala elektronické přístroje, které ji bzučením rušily. Z těžké nemoci se dostala bez následků.



Přečtěte si
marie.g
20. 8. 2016 • 14:20

Nikdy nic, a le dříve se o tomto moc nemluvilo. Možná štěstí? Ale klíště jsem odstranila vždy ihned.

majojo
20. 8. 2016 • 11:06

Nezlobte se, ale když dáma žije na venkově, měla by se nechat očkovat proti klíšťové encefalitidě. Jestli to neudělala, tak má vážně problém.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.