Rodinné bohatství Pavlíny Wolfové: Mona Lisa v ložnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rodinné bohatství Pavlíny Wolfové: Mona Lisa v ložnici!

Pavlína Wolfová s maminkou Pavlínou Filipovskou
Pavlína Wolfová s maminkou Pavlínou Filipovskou (Foto Aha! – Martin Hykl)

Rodinným bohatstvím se pochlubila dcera herečky Pavlíny Filipovské (75) a vnučka herce Františka Filipovského (†86). Moderátorka Pavlína Wolfová (45) má ve své ložnici v bytě na pražských Vinohradech nejslavnější portrét všech dob. Obraz Mony Lisy, respektive jeho kopii ze slavného filmu Císařův pekař a pekařův císař.

„Žiju v tom, v čem jsem vyrostla a v čem vyrostla moje máma a její brácha,“ řekla Pavlína o vybavení svého bytu, který se jen hemží starožitnými kousky.
„Ten lustr třeba dostala moje máma, když jí bylo jednadvacet let od svého tatínka k narozeninám. Dědeček ho našel podle inzerátů a nechal ho zrekonstruovat. Tohle všechno je po Filipovských,“ prozradila Wolfová, která vyrůstala v rodinném domě, z něhož se před sedmi lety odstěhovala a poklady si vzala sebou.

V kuchyni má dokonce obrazy svého pradědečka spolu s hudebními nástroji, na které hrál, a také vzácnou sošku. „Tenhle anděl nosil dárky na Štědrý večer mému dědečkovi Františkovi,“ prozradila moderátorka v pořadu Aleše Cibulky (39) Můžu dál? s tím, že unikátní dekorace zdobí i její ložnici.

„Mona Lisa je z filmu Císařův pekař a pekařův císař. Každý z těch herců, kteří ve filmu hráli, si mohli odnést domů tu »zaručeně pravou« Monu Lisu,“ řekla Wolfová s tím, že obraz ze známé filmové scénky domů přinesl právě dědeček František Filipovský, který si v komedii s Janem Werichem (†75) zahrál.

Mámin portrét
Zeď nad kuchyňskou linkou u Pavlíny v bytě zdobí také malba její maminky, herečky Pavlíny Filipovské. „To je moje máma, když jí bylo devatenáct let,“ svěřila moderátorka, která má ke všem předmětům v bytě velký vztah.


Můžu dál? V pondělí!
Od 16. ledna běží premiérové díly pořadu Můžu dál? s Alešem Cibulkou každé pondělí od 20.15 na TV Barrandov. Repríza včerejšího dílu s Pavlínou Wolfovou poběží 21. ledna od 19 hodin na stanici Barrandov PLUS.

Pravá, či nepravá?
Kopie obrazu od Leonarda da Vinci pochází z české komedie o císaři Rudolfu II., který měl hned několik obrazů Mony Lisy a protože nevěděl, která je ta pravá, měl je vystavené raději všechny. „Kdybychom tak věděli, která je pravá, tak bychom si tu pravou nechali a ty nepravý bychom prodali za pravé. Ale co kdyby ta pravá byla taky nepravá. Tak si necháme raději všecky, ať jsou pravé či nepravé, protože člověk nikdy neví.“



Přečtěte si
pelagie
17. 1. 2017 • 20:14

samá veteš,krom toho hýkavec Cibulka mi opravdu vadí....

majojo
17. 1. 2017 • 18:52

Ten otok mozku stále trvá, že?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.