Vnučka Františka Filipovského: Proč mu nesměla říkat dědečku a proč se s ním při pohřbu nerozloučila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vnučka Františka Filipovského: Proč mu nesměla říkat dědečku a proč se s ním při pohřbu nerozloučila!

Filipovský měl se svou vnučkou krásný vztah. Dědečku mu ale říkat nesměla.
Filipovský měl se svou vnučkou krásný vztah. Dědečku mu ale říkat nesměla. (Aha! - Martin Hykl)

Pavlína Wolfová promluvila o svém slavném dědečkovi Františku Filipovském (†86) a ač mu nesměla říkat dědečku, vzpomíná na něj s láskou a mrzí ji, že se s ním nestihla pořádně rozloučit.

Běžné oslovení dědečku nepřicházelo u Filipovských v úvahu. „U nás bylo dědeček zakázané slovo,“ řekla Wolfová v pořadu Tajemství Františka Filipovského. Obě vnučky tedy museli dědovi říkat Filínku, stejně jako ho oslovovali v divadle.

Vnučka Pavlína promluvila i o pohřbu slavného herce. „Ten monstrózní pohřeb, to je za trest. To je platba za to, že někdo z blízkých je mnoha lidmi milován,“ a dodává, že jde o jeden z nejstrašnějších zážitků, které v životě má. „Ta tíseň, že tam musím sedět hodiny pod jevištěm, kde je v rakvi a kde jsem ho ještě nedávno viděla živého, že ho už nikdo nevrátí,“ popsala vnučka Pavlína své pocity na pohřbu slavného dědy. Dodala, jak byly s maminkou ohromeny davem lidí před divadlem. „Vím, že jsem se přes ten dav už nedostala k rakvi, protože tu nesli zadem vchodem pro personál. A já vím, jak jsem strašně chtěla za ní, chtěla jsem ho ještě vidět a viděla jsem jenom ujíždět auto a už jsem se k němu nedostala,“ popsala vnučka v pořadu na TV Barrandov, jak ji dodnes mrzí, že se s dědečkem pořádně nerozloučila.

 



Přečtěte si
prroud
21. 3. 2015 • 12:12

Vsechno spatny k necemu dobry,aspon si pamatuje "Filinka" zivyho,"peknyho"....

bella.
21. 3. 2015 • 08:44

ochcallis ano, to se vědělo a taky to, že nesnášel Spálenýho a manželství Pavlíny prý údajně rozvrátil on.Bydlel na Floře . Děděk to byl sebestřednej, herec výbornej.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.