Přiznání Viktora Preisse (68): Proč odchází do ústraní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přiznání Viktora Preisse (68): Proč odchází do ústraní!

Kvůli starostem doma a pracovnímu zápřahu v divadle herce trápí psychické potíže.
Kvůli starostem doma a pracovnímu zápřahu v divadle herce trápí psychické potíže. (Foto Aha! – David Kundrát, herminapress.cz, archiv Divadla na Vinohradech)

Jedním z důvodů, proč Viktor Preiss (68) odejde na konci divadelní sezony do penze, jsou psychické problémy! Informace deníku Aha! potvrdil nepřímo i sám herec.

„Viktor se svěřil, že má psychické potíže! Poslední měsíce ho hrozně unavily a vyčerpaly. Má strach v tomto zápřahu pokračovat, proto odchází do penze. Chce si odpočinout a nabrat energii,“ řekl deníku Aha! Preissův kolega z divadla.
O tom, že se psychicky vyčerpal, herec nepřímo promluvil pro měsíčník vinohradské scény.

Hraje nadoraz

„Každý máme určitou psychickou a fyzickou kapacitu, a tedy i hranici unavitelnosti, svoji míru soudnosti a odpovědnosti,“ prohlásil Preiss. Z jeho slov je cítit, že už hraje nadoraz, je na dně a těší se, až z rozjetého hereckého rychlíku vyskočí a bude se moci znovu nadechnout!

Starost o syna

Jedním z důvodů jeho psychických problémů je i starost o syna Martina Preisse (43). Ten se v prosinci 2014 pokusil spáchat sebevraždu a následně se léčil. V minulosti se spekulovalo o tom, že s depresemi bojovala také Viktorova manželka a Martinova maminka – herečka Jana Preissová (68).

Nechává si otevřená vrátka

Viktor Preiss odejde z Divadla na Vinohradech v květnu nebo červnu. Přesný termín herec stále s vedením scény řeší. Nicméně nevylučuje, že se v budoucnu znovu objeví na jevišti. „Všechna rozhodnutí v životě samozřejmě záleží na momentálních pocitech a okolnostech a taky samozřejmě platí: Nikdy neříkej nikdy!“prohlásil v měsíčníku Divadla na Vinohradech.



Přečtěte si
6010
16. 2. 2016 • 16:03

Zcela ho chápu.Já jsem o něco mladší a když tu máme jen hlídání o prázdninách vnoučata, tak jsem nadoraz.Mám v očích takový ten syndrom vyhoření.Jen ať odpočívá a dá tzv. již noze klid.Zaslouží si to, i když my jako diváci přicházíme o hodně.

mekanik
16. 2. 2016 • 15:04

morde-tys ještě nezaklepal fuseklema???ach jo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.