NÁVRAT SERIÁLU PAN TAU. Zpověď zklamaného Preisse (70): JAK HO PŘIPRAVILI O ROLI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

NÁVRAT SERIÁLU PAN TAU. Zpověď zklamaného Preisse (70): JAK HO PŘIPRAVILI O ROLI!

Viktor Preiss nerozumí tomu, proč se mu nikdo neozval, když o něm štáb otevřeně mluvil do médií.
Viktor Preiss nerozumí tomu, proč se mu nikdo neozval, když o něm štáb otevřeně mluvil do médií. (Foto Aha! – Robert Klejch, ara )

Jednání o nových dílech slavného seriálu Pan Tau pořádně naštvala Viktora Preisse (70)! Od začátku se totiž o něm mluví jako o představiteli hlavní role, ve které by nahradil zesnulého kolegu Otto Šimánka (†67). Herec teď poprvé promluvil a nebral si servítky!

„Favoritem za českou stranu je skutečně Viktor Preiss,“ tvrdili loni tvůrci nových dílů Pana Tau z česko-německého štábu. Dokonce i Jiřina Bohdalová (86) veřejně navrhovala, ať hlavní roli nabídnou Preissovi. Ani na jednom z castingů, které v minulých měsících upořádala německá společnost Caligari Film, se ale herec neobjevil.

O mně beze mě

Producenti si ho sice vysnili, ale ani mu nezavolali. „Můžu osobně říct, že se mnou vůbec nikdo nemluvil! V žádném výběru od televize jsem nebyl, já o tom tedy osobně nic nevím. Odehrává se to mimo mě,“ řekl v rádiu Frekvence 1 Preiss. „Naprosto nechápu, že o mně otevřeně mluví v médiích, a ani mi nezavolali. Já tedy Pana Tau určitě hrát nebudu, ač by to byla určitě pěkná práce,“ dodal herec.

Proč se mu nakonec neozvali, zda z finančních důvodů, nebo proto, že objevili někoho lepšího, nechtěla včera společnost Caligari Film pro deník Aha! jakkoliv komentovat.

Herec z ciziny

Podařilo se nám zjistit, že němého pána s buřinkou má ztvárnit německý komik. Na projekt je ale uvaleno přísné informační embargo a jeho jméno, stejně tak i dalších herců, zůstává v utajení. „Nemůžu nic komentovat, celé natáčení se stále připravuje,“ sdělil deníku Aha! režisér nových dílů Pana Tau Karel Janák (47).

300 milionů

Kromě 52 nových dílů mají vzniknout i dva celovečerní filmy. Mluví se o tom, že projekt celkově vyjde na 300 milionů korun.

Premiéra o Vánocích

Seriál bude česko-německý štáb natáčet na několik etap. Premiéra prvních dílů se má odehrát o Vánocích roku 2019.

41 let od premiéry

První díl seriálu Pan Tau se vysílal 23. prosince1976. Celkem měl 33 dílů. Natočeny byly také tři celovečerní filmy – Od zítřka nečaruji (1978), Poplach v oblacích (1978) a Pan Tau (1988).

Vystřiženo z pořadu GEN: Viktor Preiss otevřeně o "pitvoření"

 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zvonekdozahrady
11. 1. 2018 • 21:46

Na tuto roli by se hodil Drahoš - naškrobený panák s deštníkem.

mord
11. 1. 2018 • 17:03

to jsou spíš recyklované tvé zoufalé bláboly v bulváru bezvýznamný šmudlo

defakto
11. 1. 2018 • 11:37

... ani se mu nedivím , že je naštvaný , natáčet tolik dílů , to by bylo prachů ! To je jasné , že takové role dají němci svým lidem . Prý to má hrát nějaký komik , třeba tam bude dělat nějaké psí kusy .

ivoadler
11. 1. 2018 • 11:20

Preis je na tu roli starej. Navíc mi připadá v posledních rolích takovej recyklovanej.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.