Sebevražda Karla Svobody (+68): Máme výpověď korunního svědka na policii! ! Vendulu zmlátili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sebevražda Karla Svobody (+68): Máme výpověď korunního svědka na policii! ! Vendulu zmlátili!

Karel a Vendula Svobodovi
Karel a Vendula Svobodovi (: archiv)

PRAHA – Deník Aha! jako jediný v republice získal kompletní výpověď Janise Sidovského, kterou učinil krátce po sebevraždě Karla Svobody (+68). Je to právě Sidovský, kdo ví o Vendule nejvíc, kdo ví nejvíc o jejím vztahu s Karlem, o jejích případných milencích.

Deník Aha! jako jediný v republice získal kompletní výpověď Janise Sidovského, kterou učinil krátce po sebevraždě Karla Svobody (+68). Je to právě Sidovský, kdo ví o Vendule nejvíc, kdo ví nejvíc o jejím vztahu s Karlem, o jejích případných milencích. Vždyť to byl právě Janis, kdo okamžitě přijel za Vendulou, když našla tělo svého mrtvého muže. A byl to on, kdo celou dobu stál těsně po jejím boku.

Tajná zpráva, kterou máme k dispozici, konečně utíná dohady. Konečně bude v mnoha věcech jasno. Sidovský například poprvé oficiálně potvrdil: Ano, Karel se s Vendulou hádal. „Mezi manželi po tragédii (smrti jejich dcery Klárky) docházelo k velkým hádkám a Karel si přál, aby Kapka naděje vůbec nevznikla. Kapka naděje přesto vznikla, ale Karel vůbec nepomáhal,“ vypověděl Sidovský do policejního protokolu.

A Sidovský také policii řekl, jak to bylo mezi Svobodovou a Pavlem Poledňákem, mužem, který vedl Kapku naděje a několikrát byl také označen za milence Venduly. „Vendula Svobodová přestala spolupracovat s panem Poledňákem na podzim roku 2003, rozchod nebyl určitě kamarádský. Vendula tvrdí, že na ni byl hrubý, tloukl ji a okradl ji. Podle mě ale měli spolu firmu PART.“ Takhle přesně Sidovský na policii vypovídal.

A rozmluvil se o mnoha dalších soukromých věcech z manželství Venduly a Karla. Mluvil o tom, že Karel se bál rakoviny, že často simuloval svou smrt. „Někdy jí Karel vyvedl při návratu domů to, že ležel na podlaze a řekl jí, že měl právě infarkt,“ uvádí Sidovský v policejní zprávě.

A co uvedl o dni, kdy Vendula našla svého muže v kaluži krve před garáží jejich jevanské vily?

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.