Bohatá Vendula Svobodová si přijde na další balík: 8 let po sebevraždě manžela pěkně zbohatne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Bohatá Vendula Svobodová si přijde na další balík: 8 let po sebevraždě manžela pěkně zbohatne!

Daniel Hůlka si zopakuje roli krvelačného Draculy.
Daniel Hůlka si zopakuje roli krvelačného Draculy. (David Kundrát / Aha)

Je tomu přesně osm let, co se hitmaker Karel Svoboda (†68) zastřelil. Přesto jeho dílo neupadá v zapomnění. Naopak. Stále se vrací a vydělává miliony. Dědicům teď Dracula 2015 za pouhých 28 repríz vynese téměř milion korun.

Nejúspěšnější český muzikál všech dob, který letos slaví 20. narozeniny, se chystá znovu uvést Hudební divadlo Karlín. Nové nastudování, upravená scéna, vícečlenný ansámbl, kostýmy stojí dost peněz. Karlínští ale věří, že muzikál vydělá. A čtyři dědicové, Vendula Svobodová (42), synové Jakub (9) s Petrem (35) a dcera Jana (42), kteří museli dát k Draculovi 2015 souhlas, také neprohloupili. „Na tantiemách si za pouhých 28 repríz vydělají téměř milion korun,“ prozradil deníku Aha! tajný zdroj.

Draculovi věří i Filip Renč (49), který se opět ujal režisérské taktovky. A samozřejmě představitel titulní role Daniel Hůlka (46), na kterém Dracula stojí a který operního pěvce z Ústí proslavil v českém šoubyznysu. „Nikdy nepřestanu být Karlovi Svobodovi za tu mou životní roli vděčný. Byl to génius a skvělej chlap. Já se mu jenom klaním,“ řekl Aha! Hůlka, který premiérově vystoupí už 5. března. Roli má pečlivě znovu nazkoušenou, zkoušelo se měsíc šest dnů v týdnu. „Člověk zapomene, oprašovat se musí,“ říká Hůlka, který dědicům pěkné tantiémy z celého srdce přeje. „Tak by to Karel určitě chtěl. Byl to chlap, který musel mít vždycky pocit, že své drahé dokáže zabezpečit,“ míní zpěvák.

Na premiéru bez berlí

Vdova Vendula Svobodová doufá, že na premiéru Draculy se dostaví už bez berlí.  Zatím se ale po operaci kolene bez nich neobejde. Koleno stále bolí jako čert. Když teď Vendula za Kapku naděje v nemocnici v Uherském Hradišti předávala dětem dary v podobě nových přístrojů, trpěla jako zvíře.



Přečtěte si
mandat
29. 1. 2015 • 11:05

A je zajimave, ze oan sama na charitu nikdy nic nedala. Jen si bere reditelsky plat.

mandat
29. 1. 2015 • 11:05

Vzdyt loni verejne vyhlasila, ze nema z ceho zit, a proto musi mit plat v nadaci. Tak tady neco nehraje. Ale na druhou stranu Vendula je schopna za mesic utratit 200 tisic.

ivoadler
29. 1. 2015 • 10:14

Chudák malá, co ona pro tu charitu vytrpí!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.