Další vyhazov z Národního! Musela oblíbená herečka odejít kvůli Pavelkovi?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Další vyhazov z Národního! Musela oblíbená herečka odejít kvůli Pavelkovi?!

Ondřej Pavelka
Ondřej Pavelka (martin hykl, pavel machan, marek pátek, David Kundrat / Paparazzi)

Nedokáže se zbavit pocitu křivdy. Hvězda seriálů Expozitura či Velmi křehké vztahy Sabina Králová (44) odehrála v Národním divadle za 20 let spoustu rolí. „Něco jsem dokázala a teď mám padáka,“ říká herečka zklamaně poté, co jí nový šéf činohry ND Daniel Špinar (35) oznámil, že s ní už nepočítá.

Hrozí, že od 1. srpna zůstane na dlažbě a bez peněz. „Mám čtrnáctiletého syna, jsem samoživitelka. Budeme bez příjmu,“ říká zdrceně Sabina. Přičítá vyhazov z divadla částečně i tomu, že se před časem rozešla s otcem svého syna Ondřejem Pavelkou (59), který je také členem činohry ND „Tvrdil pak, že se mnou nemůže spolupracovat, že nemůže zkoušet. Jenže je to jinak. Má toho moc, točí seriál, má vlastní divadlo a na Národní neměl čas.

Byla jsem jen zástupný problém, a odnesla jsem to,“ posteskla si Králová. Podle ní by takové poměry v Národním divadle nebyly dříve možné.

„Kdyby žil Boris Rösner a Josef Vinklář, tak k takovým věcem nemohlo dojít. Oni by ty žabomyší války nedovolili,“ je si jistá herečka. Hodlá se bránit. „Nevzdám se, spolu s dalšími kolegy se obrátíme na právníka i Hereckou asociaci,“ uzavřela herečka.

Odcházejí, přicházejí...

Jak už deník Aha! informoval, z Národního divadla nuceně odcházejí Miluše Šplechtová (57), Petr Motloch (50), Hana Igonda Ševčíková (44) a další herci. Igor Bareš (48) o vyhazovu ještě jedná, Jan Kačer(78) dal výpověď. Od 1. září naopak přicházejí Patrik Děrgel (25), Tereza Vilišová (34) a Pavlína Štorková (35).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.