Dědička po Jiráskové končí s prací: Bude si užívat miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dědička po Jiráskové končí s prací: Bude si užívat miliony

Z kamarádky Jiřiny Jiráskové je milionářka.
Z kamarádky Jiřiny Jiráskové je milionářka. (Koláž Ahaonline.cz)

Ještě donedávna pracovala. Dnes je univerzální dědička po herečce Jiřině Jiráskové (†81) v důchodu. To ale Janě Svítivé (59) nebrání v tom, aby se starala o hereččin hrob i vilu rodiny Podskalských.

Jana Svítivá žije v jihočeských Malenicích, kde dlouho pracovala v místním obchodě. V obci právě kdysi poznala i Jiráskovou, které jí odkázala dědictví v hodnotě několika milionů. Polovinu vily v Malenicích a vešketeré vybavení hereččina bytu na pražských Vinohradech.
„V Jednotě už skončila, jde do důchodu. Teď ještě navíc nějak marodí,“ svěřila deníku Aha! její bývalá tchyně Božena Svítivá (84). Na snachu si prý nemůže stěžovat. „Zůstaly jsme v dobrém kontaktu, slavily jsme společně i každé Vánoce,“ dodala s tím, že Jana byla vždy pracovitá.


Už dva roky se Svítivá stará o hrob Jiřiny Jiráskové v Malenicích. A dochází i do vily, která patřila hereččině životnímu partnerovi, režiséru Zdeňku Podskalskému (†70) a po smrti Jiráskové připadla její polovina právě Svítivé. „Je tam hodně práce. To víte, zahrada se musí také udržovat. Ale moc ji to už netěší, protože není, pro koho to udržovat, když tam už Zdeněk ani Jiřinka nejsou. Už je to smutný...,“ rozloučila se s námi paní Božena.




Přečtěte si
illis
11. 1. 2015 • 01:19

ararat Věř mi, že ano. Svítivá moc dobře ví, že vila patřila rodině Podskalských, kdyby byla charakterní, tak si uvědomí, že dostala vše, co bylo v bytě a nebylo toho málo, jen těch vzácných obrazů, co Jiřina Jirásková měla, věci, knihy, krásný starožitný nábytek, šperky. Údajně chtěla i její byt, ale ten byl snad městské části Praha 3, nebyl v osobním vlastnictví. Mne by to rozhodně netěšilo. Takže mi věř a ten kdo mne zná osobně o mně ví, že jsem vždy víc dávala, než brala.

prasulka
11. 1. 2015 • 00:50

panamira
10. 1. 2015 • 18:50

Já jsem také v pohodě, od poslanců jsem dostal k důchodu 120 Kč , ale oni si přidají na měsíc 7 000 Kč. Není to super.

ararat
10. 1. 2015 • 16:43

illis....TY BY JSI TO UDĚLALA? NEVĚŘÍM

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.