Překvapení: Kde skončilo dědictví Jiráskové? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Překvapení: Kde skončilo dědictví Jiráskové?

O milovanou fenku Amálku je i po smrti Jiřiny Jiráskové dobře postaráno.
O milovanou fenku Amálku je i po smrti Jiřiny Jiráskové dobře postaráno. (Foto: Aha! - David Malík, ara)

Po smrti se Jiřině Jiráskové (†81) dostalo velké pocty! V milovaných jihočeských Malenicích má muzeum, kam Jana Svítivá (59) z milionového dědictví zapůjčila některé z jejích osobních věcí. Křeslo, popelník nebo obraz připomínají slavnou herečku, která své diváky opustila přesně před dvěma roky.

Amálka si nestýská!
Měla ji jako dítě! Pro herečku byla fenka buldočka Amálka vůbec to nejcennější. Po její smrti se o čtyřnohého miláčka začala starat rodina univerzální dědičky Jany Svítivé. Kdo by čekal, že se Amálce bude po slavné paničce stýskat, byl by překvapen. Amálku jsme zastihli na odpolední procházce. Byla na vodítku v červeném oblečku, který ji chránil před mrazivým počasím.


„Amálka byla na mě i na snachu zvyklá, takže po Jiřince nepociťovala ani žádný stesk,“ řekla Aha! Božena Svítivá (84), Janina tchyně.. Dnes je Amálce pět let a má se čile k světu. „Každý říká, že je tlustá, ale já jí kupuju granulky. Občas dostane konzervy, někdy kapsičku a nějaký piškot. Ale ne tak moc, jako jí dávali v Praze. Tam ji strašně krmili piškoty, a to není dobře,“ míní paní Božena.
Ukradené album
Z fotoalba Jiřiny Jiráskové, které také na výstavu zapůjčila Jana Svítivá, chybí jedno album. To se krátce po hereččině smrti »ztratilo« z jejího pražského bytu.



Přečtěte si
6010
9. 1. 2015 • 10:31

Dejte již s tou bábou pokoj.

ochcallis
8. 1. 2015 • 13:11

kdo je zvědavej na Jirajdino prochcaný křeslo?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.