Recepty do stovky: Pikantní špenát s vejcem

Zvláště v létě je třeba žaludku trochu ulevit. Zkuste nenáročný salát.
Pikantní špenát s vejcem
Potřebujete
400 g čerstvého špenátu, 10 g máslo, 1 ks chilli papričku čerstvou, 100 ml smetana ke šlehání, sůl, 4 ks vejce, 2 lžíce octa, 250 g bagety
Postup:
Špenát vypereme, pak překrájíme na větší kusy. Chilli papričku omyjeme a nakrájíme. V kastrolu rozpálíme máslo a vsypeme zbylé chilli. Osmahneme, poté přisypeme špenát. Necháme jen krátce zavadnout. Přidáme sůl a smetanu, dusíme 5 minut.
V menším rendlíku přivedeme k varu přibližně litr vody a přilijeme ocet. Jedno vejce rozklepneme do naběračky, pak překlopíme do vody. Vaříme 3,5 minuty. Opatrně vyndáme děrovanou naběračkou. Podáváme s bagetou.