Rychlovky za pár korun: Čočka nakyselo podle Josefa Bartuška | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rychlovky za pár korun: Čočka nakyselo podle Josefa Bartuška

Fotografie
Fotografie (internal)

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.

Čočka nakyselo podle Josefa Bartuška

Potřebujete

300 g čočky • 1 lžičku vegety • 1 kostku masoxu • olej • 2 velké cibule • 4 lžičky hladké mouky • 2 lžíce octa • sůl • 4 párky nebo točený salám • 4 kyselé okurky • 4 vejce

Postup

Čočku přebereme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Necháme 3 hodiny namočené. Poté přidáme lžičku vegety, masox a dáme vařit. Promícháme a dusíme, dokud není čočka měkká. Pak podle potřeby osolíme a přidáme ocet. Uzeninu nakrájíme na kousky, přidáme k čočce, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody a provaříme. Na oleji osmahneme cibuli. Půlku cibulky zamícháme do čočky, zbytek je na ozdobení. Vejce usmažíme jako volská oka. Čočku podáváme s volským okem, kyselou okurkou a smaženou cibulkou.

 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.