Rychlovky za pár korun: Čočka nakyselo podle Josefa Bartuška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Čočka nakyselo podle Josefa Bartuška
Potřebujete
300 g čočky • 1 lžičku vegety • 1 kostku masoxu • olej • 2 velké cibule • 4 lžičky hladké mouky • 2 lžíce octa • sůl • 4 párky nebo točený salám • 4 kyselé okurky • 4 vejce
Postup
Čočku přebereme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Necháme 3 hodiny namočené. Poté přidáme lžičku vegety, masox a dáme vařit. Promícháme a dusíme, dokud není čočka měkká. Pak podle potřeby osolíme a přidáme ocet. Uzeninu nakrájíme na kousky, přidáme k čočce, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody a provaříme. Na oleji osmahneme cibuli. Půlku cibulky zamícháme do čočky, zbytek je na ozdobení. Vejce usmažíme jako volská oka. Čočku podáváme s volským okem, kyselou okurkou a smaženou cibulkou.