PROSTŘENO: Kaldoun podle Ally Dvořákové

Hostitelka si dala s celým menu opravdu hodně práce a vybírala složitá jídla. Vyplatí se všechna práce?
Kaldoun podle Ally Dvořákové
Potřebujete:
drůbky z kachny, popř. z krůty, kuřete + křídla, skelet • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 cibule • pepř a sůl
Na játrové knedlíčky:
250 g krůtích nebo kachních či kuřecích jater • 1 vejce • strouhanka • česnek • hladká mouka • majoránka • pepř a sůl
Postup:
Drůbky řádně očistíme a opláchneme. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a krátce povaříme. Vzniklou tmavou pěnu odstraníme, přidáme kořenovou zeleninu a vaříme do změknutí. Vývar scedíme, zeleninu pokrájíme, drůbky obereme, vše vrátíme do vývaru a zavaříme játrové knedlíčky, které jsme si připravili obvyklým způsobem.