Nejlepší vánoční cukroví 2012: Ořechová kolečka bez mouky podle Květy Kroupové
Už vaši rodinu omrzely pořád dokola se opakující druhy vánočního cukroví? Překvapte jim letos překvapení a inspirujte se recepty čtenářů magazínu Aha! + TV.
Potřebujete:
250 g moučkového cukru • 250 g lískových ořechů • 1 vejce
Na polevu:
250 g moučkového cukru • 2 bílky
Postup:
Těsto zpracujeme tak, že spojíme jemně umleté lískové oříšky s vejcem a moučkovým cukrem. Po malých kouscích vyvalujeme (nejlépe přes igelit) tenké placičky, ze kterých vykrajujeme kolečka. Ty přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je sněhovou polevou. Tu si připravíme z bílků a moučkového cukru, dlouhým ručním šleháním – pozor nepoužíváme mixer. Takto připravené kousky nepečeme, ale spíše sušíme v troubě za teploty 100 – 110 °C do nazlátle hnědé barvy na polevě.