Recept za stovku: Bramborák se zelím a masem

Nebaví vás platit majlant za miniaturní porce v nóbl restauracích, ani vařit doma náročné pokrmy, které vás stojí spoustu času i peněz? Přinášíme vám tipy na lehký oběd či večeři, které odlehčí nejen vašemu žaludku, ale hlavně vaší peněžence.
2 lžíce hladké mouky • tuk na smažení • 3 lžíce mléka • sůl • pepř • 2 stroužky česneku • špetku majoránky • 1 vejce • 5 brambory
Na zelí
1 cibuli velkou • 5 kostek cukru krupice • 1/2 lžičky kmínu • sůl • 50 g špeku • 1 sklenice • sterilovaného zelí • 500 g uzené vepřové kýty
Příprava
Brambory nastrouháme zčásti na hrubém a zčásti na jemném struhadle, přidáme mléko, sůl, pepř, česnek, majoránku, vejce a mouku. Vymačkáme přebytečnou vodu a usmažíme bramboráky.
Zelí ze sklenice dáme vařit. Nakrájený špek dáme na rozpálenou pánev. Do rozškvařeného špeku přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme. Do zelí přidáme sůl, kmín, cukr a vaříme 10 minut. Vmícháme cibuli a ještě 10 minut vaříme. Na konec povaříme uzenou kýtu a podáváme s bramboráky a se zelím.
Cena: 85 Kč