Recept za stovku: Brambory zapečené s celerem
Nebaví vás platit majlant za miniaturní porce v nóbl restauracích, ani vařit doma náročné pokrmy, které vás stojí spoustu času i peněz? Přinášíme vám tipy na lehký oběd či večeři, které odlehčí nejen vašemu žaludku, ale hlavně vaší peněžence.
8 velkých brambor • půlka celeru 200 g klobásy • 1 cibule • 250 ml smetany • tvrdý sýr na strouhání • sádlo • sůl • pepř • čubrica – bulharské koření
Příprava
Brambory ve slupce i celer nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle, přisypeme nakrájenou klobásku a vše orestujeme. Přidáme čubricu a odstavíme z ohně. Pekáček vyskládáme vrstvou brambor a celeru, osolíme a opepříme. Posypeme osmahnutou zeleninou a položíme opět brambory. Vše zalijeme smetanou. Poklademe sýrem a pečeme pod pokličkou doměkka. Pak odklopíme, aby sýr zezlátl.
Cena: 60 Kč