Nejlepší vánoční cukroví 2012: Linecké trojhránky podle Květy Šindelářové

Už vaši rodinu omrzely pořád dokola se opakující druhy vánočního cukroví? Překvapte jim letos překvapení a inspirujte se recepty čtenářů magazínu Aha! + TV.
Potřebujete:
300 g hladké mouky • 150 g másla • 100 g moučkového cukru • 1 žloutek • 1 vejce • citrónovou kůru • 2 lžičky kakaa • mletou skořici
Na slepení a ozdobu:
rybízový džem • barevný kokos
Postup:
Suroviny si připravíme pár hodin dopředu, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Zpracujeme je rukama na vále do koule a poté těsto necháme odležet asi 20 minut v lednici. Vykrajujeme trojhránky nebo jiné tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené cukroví slepíme pikantním džemem. Vršek cukroví také slabě namažeme džemem a obtiskneme do barevného kokosu.