Nejlepší vánoční cukroví 2012: Karamelové půlořechy podle Květy Kroupové

Už vaši rodinu omrzely pořád dokola se opakující druhy vánočního cukroví? Překvapte jim letos překvapení a inspirujte se recepty čtenářů magazínu Aha! + TV.
Potřebujete:
250 g hladké mouky • 50 g moučkového cukru • 1 vanilkový cukr • 140 g másla nebo Hery • 2 žloutky
Na krém:
1 konzervu karamelového Salka • 125 g másla
Na zdobení:
čokoládovou polevu • vlašské ořechy • mandle • čokoládové ozdoby
Postup:
Z předepsaných surovin si připravíme těsto, které slabě vmáčkneme do formiček na ořechy, mušle nebo košíčky, a pečeme v troubě při 170 °C. Jakmile okraje zrůžoví, ořechy vyklepneme opatrně z formiček a necháme vychladnout. Do karamelového Salka vmícháme změklé máslo, krémem vyplníme vnitřek ořechů a polijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme podle fantazie půlkami ořechů, mandlemi, čokoládovými ozdobami a podobně.