Jana si musí koupit koně, kterého jí ukradli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jana si musí koupit koně, kterého jí ukradli!

Jana Kantorová v době, kdy byla se svojí kobylou šťastná.
Jana Kantorová v době, kdy byla se svojí kobylou šťastná. (Foto Aha! – Helena Lacinová, ara)

Ztracená kobyla Holčina Jany Kantorové (21) z Jirkova, na jejíž stopu navedli policii čtenáři Aha, žije! To je však jediná dobrá zpráva, kterou majitelka má.

Policisté opravdu Holčinu našli, ale ponechali ji u současného chovatele. Ten však nechce Janě její Holčinu zadarmo vydat. „Chce po mně, abych mu zaplatila krmení, ustájení a veterinární péči za dva roky zpětně, co se o ni staral. Jednak na to nemám a za druhé si myslím, že jsem v právu a koně mi má vrátit bezplatně,“ říká. O milované zvíře totiž přišla ne vlastní vinou.

V roce 2010 koně na rok pronajala Nikole Buriánkové (22), protože se o něj nemohla ze zdravotních důvodů starat. Nájemkyně měla za zvíře platit 1500 Kč měsíčně. To neplnila a posléze s kobylou zmizela. Až ji letos pomohli v Kadani vypátrat čtenáři Aha!. Ani nezapírala, že koně nechala jako zástavu za své dluhy. Policie v tom však trestný čin nevidí. „Případ oddělení v Kadani odložilo, protože nezjistilo spáchání trestného činu,“ potvrdila chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková. Jana podala proti policejnímu rozhodnutí stížnost. „O zpronevěru jde. Nevrátila mi koně po skončení nájmu a vydávala se za majitele a uhradila mým majetkem svůj dluh,“ je přesvědčena. Zda má pravdu, rozhoduje nyní státní zástupce.

Autor:  lac

Přečtěte si
opportunity
7. 11. 2013 • 22:56

Oddělení policie nezjistilo spáchání trestného činu? No, pomáhat a chránit, ne zjišťovat a myslet..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.