Koňáci mají mezi sebou škodnou: Podvodnice si půjčuje koně a nevrací je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Koňáci mají mezi sebou škodnou: Podvodnice si půjčuje koně a nevrací je!

Odtud si moji kobylu Nikola B. odvezla, ukazuje Jana.
Odtud si moji kobylu Nikola B. odvezla, ukazuje Jana. (Foto Aha! – Helena Lacinová, ara)

Týranou kobylu Holčinu si před čtyřmi lety koupila Jana Kantorová (21) z Jirkova. Vypiplala ji, ale v roce 2010 se potřebovala učit k maturitě a měla zdravotní problémy, koně proto na rok pronajala Nikole B. (22) ze Středočeského kraje. Od té doby neviděla ani zvíře, ani peníze!

„Koně se běžně pronajímají, když je třeba majitelka na mateřské. Neviděla jsem v tom nic špatného,“ vypráví Jana. Problémy při pronájmu Holčiny ale začaly hned poté, co si zvíře Nikola B. odvezla ze stáje v Mostě. „Měla mi za koně platit 1500 měsíčně. Nezaplatila ani jednou. Přistoupila jsem na dohodu, že mi peníze dá najednou, při vrácení kobyly. Před vypršením pronájmu v listopadu 2011 jsem se jí už nedovolala,“ popisuje Jana. Od té doby Holčinu marně hledá. Přitom zjistila, že napálená není sama a chce tak před podvodnicí varovat ostatní.

Pavla (28) ze Strakonic: Podvodnice napálila i mě!
Pavla Ježková (28) ze Strakonic pronajala bezplatně koně Nikole B. v březnu 2013 na dva měsíce s tím, že si ho Nikola B. později odkoupí. Brzy ale zjistila, že nájemkyně porušila opakovaně smlouvu. „Koně jsme sice s průtahy získali zpět, ale zjistili jsme, že se v průkazu původu přepsala jako majitelka,“ vypočetla Ježková.
Obě poškozené už podaly trestní oznámení. Nikola B. nezvedla telefon ani jednom čísle, které má Aha! k dispozici.

Autor:  lac

Přečtěte si
prroud
8. 8. 2013 • 12:04

Diky za upozorneni,aspon clovek vi koho hned slehnout do palice,protoze jinak se v tomhle state stejne spravedlnosti nedovola,tady existuje pouze "spravedlnost" jen jak se to zrovna hodi a jen pro nekoho,nejcasteji toho kdo da vic,nebo ma "lepsiho" strejcka!Dvema slovy: Bordel v Kocourkove.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.