Stavby ve Středočeském kraji prý rostly z úplatků: Obviněn Metrostav a zase Rath | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Stavby ve Středočeském kraji prý rostly z úplatků: Obviněn Metrostav a zase Rath

David Rath
David Rath (PETR_NOVOTNY / Blesk)

V kauze David Rath přibývá obvinění. A to jak samotnému exposlanci a dvojici Pancová-Kott, tak i firmám. Policie dokonce z korupce podezřívá největší českou stavební firmu Metrostav a údajně i jejího generálního ředitele Pavla Piláta.

Nově stíháno je osm firem a devět lidí pro přijetí úplatku, podplacení, poškození finančních zájmů Evropské unie a sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Trestné činy měly být páchány na území Středočeského kraje a podle neoficiálních informací jde o zakázky ve stavebnictví a zdravotnictví – rekonstrukce zámku Buštěhrad a gymnázia v Hostivicích a také modernizace krajských nemocnic.

Jako hlavní organizátory označuje obžaloba Pancovou a jejího přítele Kotta. Rath údajně vše jako hejtman věděl a dělil se s dvojicí o úplatky. Kromě Metrostavu, který obvinění odmítá, je mezi stíhanými firmami i ta Ivany Salačové, která má statut spolupracující obviněné.

Autor:  map

Přečtěte si
mirkazam
12. 10. 2013 • 17:59

Tak ještě jsem nezažila, že by se někdo v jakékoliv zlodějské kauze cítil vinným. U nás v republice je to samý nevinný...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.