Past na neplatiče: Chytré plynoměry odpojí dlužníky od plynu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Past na neplatiče: Chytré plynoměry odpojí dlužníky od plynu!

Nové plynoměry znevýhodní neplatiče
Nové plynoměry znevýhodní neplatiče (Profimedia.cz)

Problematika neuhrazených pohledávek patří mezi hlavní témata dnešní doby a s tímto problémem se dlouhodobě potýkají i dodavatelé energií. Se zcela novým a radikálním řešením vstupuje nyní do boje s neplatiči  Pražská plynárenská.

Ta se problematiku snaží dlouhodobě řešit různými způsoby – v minulosti například spustila kampaň, v níž upozornila neplatiče, o jaké výhody, bonusy a slevy přicházejí ti zákazníci, když dlouhodobě dluží. Nyní přichází s tzv. inteligentními plynoměry, které lze dálkově uzavřít a tím odpojit dlužníka od dodávky plynu. Ta přitom nebude obnovena do té doby, než dlužník svou pohledávku vůči společnosti  vyrovná nebo než s ní sjedná přijatelné řešení celé situace.

Další variantou je plynoměr, který umožňuje odběr plynu pouze při vložení  předplacené karty. V případě vyčerpání kreditu, stejně jako v předcházejícím případě, přeruší plynoměr dodávku plynu, a to až do doby  opětovného „nabití“ karty. Obě zmíněná zařízení bude postupně Pražská plynárenská instalovat  u těch svých zákazníků, kteří opakovaně a dlouhodobě neplní své závazky týkající se úhrady spotřebovaného plynu.

„Chápeme, že se někteří naši zákazníci mohou z různých důvodů dostat do složité situace, která jim zabrání přechodně plnit závazky. Jsme proto připraveni domluvit se s každým na individuálním řešení a být mu nápomocni.  Přerušení dodávky plynu  považujeme až za krajní možnost. Bohužel vyskytují se i lidé, kteří s námi nekomunikují, situaci odmítají řešit a dohodnout se nechtějí. V těchto případech pak nezbývá, než postupovat  razantně,“ vysvětluje mluvčí společnosti Miroslav Vránek

Rodiny s malými dětmi mohou ušetřit za plyn

Pražská plynárenská přichází v těchto dnech s atraktivní nabídkou určenou pro rodiny s malými dětmi, kterým nabízí zajímavou slevu z ceny zemního plynu. Vzhledem k mimořádnému úspěchu projektu slev pro seniory a držitele průkazu ZTP/P, který Pražská plynárenská nabízí už druhým rokem, tak společnost svým zákazníkům přináší další cenově zajímavý produkt. Jde o slevu z ceny zemního plynu určenou rodinám s malými dětmi.

Tuto slevu může využít každá rodina, v níž jeden z rodičů pobírá peněžitou pomoc v mateřství nebo rodičovský příspěvek, případně i jednotlivec pobírající tyto dávky. Sleva činí 65 Kč na MWh a je k dispozici po celou dobu, kdy jsou výše uvedené příspěvky pobírány. Zákazníci společnosti si ji mohou sjednat jednoduše prostřednictvím internetových stránek www.ppas.cz 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.