Američanka Jenni: Kvůli těhotenství odmítla chemoterapii! Zemřela 12 dní po porodu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Američanka Jenni: Kvůli těhotenství odmítla chemoterapii! Zemřela 12 dní po porodu...

Jenni a Nathan.
Jenni a Nathan. (ČTK/AP, ara)

Celá Amerika slzí nad příběhem Jenni Lakeové (†17), která obětovala svůj mladý život, aby mohla přivést na svět děťátko. Ač trpěla rakovinou, odmítla chemoterapii. Pak už bylo na léčbu pozdě a Jenni zemřela jen 12 dní po porodu.

Jenni žila s rodinou na ranči v Pocatellu v americkém státě Idaho. Zde se zamilovala do Nathana Wittmana (19) a v únoru s ním počala dítě. To už pět měsíců věděla, že má nádor na mozku a její šance na uzdravení jsou malé.

Přesto rentgen v březnu sváděl k dojmu, že se nádor zmenšil. To se bohužel nepotvrdilo, protože naopak rychle pronikal do dalších částí těla. „Jenni hodně zvracela a moc ji bolelo břicho. Často ani nevyšla z pokoje,“ říká sestra Kaisee.

Jakmile zjistila, že je těhotná, ihned se rozhodla. „Končím s léčbou, to miminko musím donosit,“ sdělila rodičům. „Snad doufala, že bude moci v chemoterapiích pokračovat po porodu,“ říká matka Diana. Ale bylo už pozdě. „Své jsem udělala, miminko přišlo bezpečně na svět,“ řekla Jenni sestřičce v nemocnici po narození syna Chada 9. listopadu.

To vážila už jen 49 kg a rakovina těžce zasáhla její páteř. Záhy po porodu řekl lékař rodině, že nemoc příliš pokročila, že jejich dceři zbývá jen pár dnů života. A skutečně – o 12 dní později Jenni láskyplně pohlédla na synka a vydechla naposledy. Obětovala se pro dítě, které rodině zůstalo jako trvalá připomínka její lásky a obětavosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.