Vločky zatancují divoký čardáš! Rychlostí až 110 km/h! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vločky zatancují divoký čardáš! Rychlostí až 110 km/h!

Fotografie
Fotografie (internal)

Divoké větry a padající sníh překvapily v těchto dnech nejednoho obyvatele Česka. Sněhová nadílka přichází celkem nečekaně po extrémně suchém listopadu a meteorologové předpovídají, že do víkendu napadne na horách dalších nejméně 20 centimetrů bílé peřiny!

Ještě dnes ale zažijeme silný vítr, který může na vrcholcích hor dosáhnout rychlosti až 110 km/h. „Nad severní a jižní Evropou jsou velké tlakové rozdíly, které se snaží vítr vyrovnat. Dobrou zprávou pro nás je, že zítra nad ránem by měl vítr pozvolna ustávat,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová.

Silný vítr působil komplikace nejen řidičům, ale i hasičům. Ti tak měli plné ruce práce například s vánočním stromem v České Lípě, který vichr rozlomil vedví. Město proto začalo shánět nový strom, který by měl do několika dní na náměstí nahradit ten poničený. Poškozena byla i výzdoba, je proto otázkou, které z ozdobiček se budou ještě moci použít.

Řidiči mají plné ruce volantu

Silný vítr a ledovka byly hlavní příčinou řady dopravních nehod v celém Česku. Zejména na horách se to v příkopech podél cest auty jen hemžilo.

V Peci pod Sněžkou havaroval řidič (35), který za chatou Tetřívek na zasněženém povrchu dostal smyk.

Dvě auta se srazila u obce Vlčice na Mohelnicku. Řidič (23) fabie jel velmi rychle a narazil do protijedoucího kombíku, který řídil muž (43). Mladší z řidičů se při nehodě zranil lehce, starší těžce.

Řidič (43) vozidla Kia jel od Velkých Losin na Rapotín, kde dostal za silného větru smyk a vyjel mimo silnici. Narazil do rozcestníku, následně se stočil a doslova proletěl bránou do zámeckého parku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.