Smrt školáka: Zabila ho fotbalová branka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smrt školáka: Zabila ho fotbalová branka!

Jaroslav V.
Jaroslav V. (Reprofoto TV Nova)

Obrovský smutek teď prožívají obyvatelé Lubence na Lounsku. Smrtelným poraněním Jaroslava V. (†13) tady skončilo klukovské dovádění na fotbalovém hřišti.Tragédie se odehrála v pondělí kolem 18. hodiny.

Chlapci si šli zakopat na plácek vedle oficiálního hřiště místního fotbalového klubu. Na Jaroslava přitom spadla přenosná branka. Ránu do hlavy nepřežil. „Podle zatím dostupných informací se měl údajně hoch na brance houpat, načež se převrátila. Zraněný chlapec na místě zemřel,“ uvedla mluvčí lounských policistů Jaromíra Střelcová.

Okolnosti neštěstí policie vyšetřuje.V okamžiku neštěstí si na hřišti údajně hrálo devět chlapců. Když na nešťastníka branka spadla, běželi pro pomoc. Chlapec však na místě zemřel. Podle starosty Lubence Bohumila Peterky byly přenosné branky ještě nedávno zajištěny velkými hřeby, aby se nemohly převrátit.

„Ale jak tam kluci blbli, zřejmě to postupně vytrhali,“ řekl Peterka. Policie vyslýchá svědky neštěstí. „Zatím není nikdo podezřelý, konkrétní odpovědnost za tragédii by byla v současné době spekulací,“ dodala Střelcová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.